Sunday, 30 January 2011

Fehércsokis-nutellás zabkása


Itt Angliában nagyon népszerű reggeli étel a zabkása/oatmeal/porridge. Sokáig azt gondoltam, hogy fuuuujjj, hogy bírják ezt az ízetlen trutyit reggelire megenni, mígnem kedvenc angol pubunkban, a Wetherspoonban meg nem kóstoltam. Hát az valami isteni volt, azóta itthon is szoktam csinálni. Nagyon hamar kész van és ha megeszik az ember egy csészényit, órákig nem jut eszébe a kaja, olyan laktató.Még nekem sem. Pedig az nagy szó, hogy én órákig nem gondolok kajára....
Számtalan variáció létezik, lelocsolva egy kis juharsziruppal, vagy akár fahéjas cukorral, lekvárral összekeverve, áfonya-vagy eperöntettel...Kiváló.
Én most ezt a receptet választottam, elvégre-még mindig- Nutellaverseny van, remélem AzEszter nem bánja, hogy ennyi répát gyűjtögetek:)

Hozzávalók: ( tipikus angol cup-os recept, 1 cup 250 gr-nak felel meg)
1,5 csésze víz
csipet só
1 csésze oat (zabpehely)
negyed csésze fehércsoki pasztilla
negyed csésze nutella
negyed csésze tej

Elkészítés:
1.Egy lábasban forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a sót és a zabpelyhet,majd vegyük takaréklángra.
2.Adjuk hozzá a fehér csokit és 3 percig takaréklángon, folyamatosan kevergetve főzzük.
3.Mehet hozzá a nutella és a tej, ezzel is jól keverjük el és további 3 percig főzzük, vagy amíg teljesen fel nem szívja a folyadékot.
4.Tálaláskor szórjuk meg fehércsoki pasztillákkal!!!


Nutellás banánhajó

Még mindig AzEszter Nutella-versenyére.
Nem valami szép, és nem valami bonyolult, kb. egy óvodás is meg tudja csinálni, de nagggyon fincsi. Régóta tudjuk, hogy a Nutella és a banán jóban vannak, és ezt ez a gagyi kis desszert is mutatja, már ha lehet annak nevezni.
Hozzávalók:
2 banán
mini marshmallow
Nutella

Elkészítés:
1. Mossuk meg a banánokat. Középen, hosszában vágjuk be és egy kicsit húzzunk le a héjából.
2.A lyukba tuszkoljunk be annyi mini marshmallowt, amennyit csak tudunk, majd az egészet kenjük be nutellával.
3.Ezután mehet a mikróba kb. 1 percre. Akkor jó, ha elkezd folyni a nutella a banánon.
4. Szórjunk még rá pár szem marshmallowt és melegen, kiskanállal fogyasszuk! Nagyon tuti!!!

Friday, 28 January 2011

Kávés-nutellás cookie

Február 5-én Nutella világnap van.Ebből az alkalomból játékot hirdetett AzEszter.
A játék egyszerű, de nagyszerű: Nutellás recepteket kell küldeni.
Én is jó sokáig búvárkodtam a Nutella World Day oldalán,mire ráakadtam erre a receptre.Picit módosítottam rajta, de szerintem a végeredmény remek lett.Íme a recept:
Hozzávalók:
125 gr liszt
125 gr porcukor
3 dk kakaópor
csipet só
6,5 dkg vaj
1 tojássárgája
1 ek. főzött vagy instant kávé
kevés vanilia aroma
aprított mogyoró
Nutella


Elkészítés:
1.A lisztet keverjük el a sóval,porcukorral, kakaóporral.
2.A tojássárgáját keverjük habosra a vajjal, adjuk hozzá a vanilia aromát és a kávét.
3.Mehet hozzá a lisztes keverék és a mogyoródarabkák, ízlés szerint.
4.Kézzel jól dolgozzuk össze, elég morzsálódós tészta lesz, hiszen egy kekszről van szó. Ha nagyon nem áll össze, pici kávét még lehet beletenni.
5.Formázzunk a tésztából diónyi gömböket és a két tenyerünk közt lapítsuk szét.Közepébe a hüvelykujjunkkal formázzunk egy kis mélyedést.
6.Kellő távolságra egymástól helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra és előmelegített, 180 fokos sütőben ( hőlégkeveréses) 15-18 percig süssük őket. 
7.Ha kihűltek, a mélyedésekbe kanalazzunk nutellát és aprított mogyoróba nyomjuk bele őket.

Megjegyzés: nekem annyira szétterültek és feljöttek, hogy mikor kivettem őket a sütőből, a lyukaknak hűlt helyük volt.Így csak simán a tetejére tettem egy gömbnyi nutellát és belenyomtam a mogyoróba.

Díjat kaptam!!:)

Ma nagyon nagy öröm ért: Liebster Blog díjat kaptam Sütikuckótól,nagyon-nagyon szépen köszönöm:)
Épp ma délután nézegettem bloggertársaim oldalait és konstatáltam, hogy milyen sokan kaptak ilyen díjat és milyen jó lenne, ha egyszer én is kapnék:) Erre hazajövök a munkából és mi fogad? Egy Liebster blog díj!!Sütikuckó, nagyon szépen köszönöm, széppé tetted vele a mai napomat!

Az átadást illetően a következő szabályok szerint kell eljárni:
1.Írj egy bejegyzést, amiben közzéteszed a Liebster Blog képet és másold be ezt az útmutatót.
2.Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
3.Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedben és értesítsd őket egy bejegyzésben a jelölésről.
4.Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több száz követője van.

Ezennel az alábbi számomra kedves blogok tulajdonosainak szeretném a díjat nagy szeretettel továbbítani:

Thursday, 27 January 2011

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos tagliatelle

Kisebb szünet után újra egy krémsajtos tésztával jelentkezem.Annyit dolgoztam a napokban, hogy szégyellem, nem volt időm főzni, bent ettem a cégnél és a Picimnek is általában onnan hoztam haza egy pizzát vagy egy spagettit.
A Philadephia szegénykém napok óta várja a hűtőben, hogy milyen cheesecake lesz belőle, hát jelentem, semmilyen.Ez a tészta lett számára a vég.

Hozzávalók:
fél csomag tagliatelle ( szélesmetélt) tészta
4 szál füstölt virsli
20 dkg Philadelphia sajtkrém
2 ek. tejszín
pár szem szárított paradicsom
fél csokor friss bazsalikom
kis fej vöröshagyma
olaj, só,bors
kevés citromlé

Elkészítés:
1.Főzzük ki a tésztát.
2.Vágjuk apróra a vöröshagymát és kevés olajon kezdjük el pirítani. 1-2 perc múlva az apró kockákra vágott virslit is adjuk hozzá.Sózzuk,borsozzuk.
3.Pár perc után mehet hozzá a sajtkrém és a tejszín.
4.Forraljuk be jó sűrűre, majd a levgégén adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott szárított paradicsomot és a friss bazsalikomot és egy kis citromlét is csepegtessünk bele.
5.A kifőtt tésztával összekeverve tálaljuk.
Azon kaják egyike, amik nem kiáltanak reszelt sajtért.Anélkül is nagyon finom.

Friday, 21 January 2011

Snidlinges-csirkés penne

Amikor féláron van a Philadelphia sajtkrém, akkor szoktam venni. Mert ez bizony még itt is drága. Hát ma féláron volt, vettem rögtön kettőt, hogy az egyikből majd cheesecake-et, a másikból meg valami tésztás vacsorát rittyentek.A cheesecake még várat magára,mert hirtelen annyi receptet találtam a Philadelphia receptgyűjteményben, hogy nem is tudok választani.De a tésztás vacsi meglett.:)

Hozzávalók:
fél csomag penne tészta
1 db csirkemellfilé
só,bors
20 dkg Philadelphia sajtkrém( természetesen másfajta is lehet)
2 ek. tejszín
fél csokor friss snidling
tálaláshoz mozzarella golyók
diónyi vaj

Elkészítés:
1.Főzzük ki a tésztát.
2.Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és dobjuk rá a megmosott, vékony csíkokra vágott csirkemellet.Fehéredésig pirítsuk, sózzuk, borsozzuk. Kis lángon kb. 10 percig pároljuk.
3. Adjuk hozzá  a sajtkrémet és a tejszínt és jó sűrűre forraljuk be.
4.Legvégül az apróra vágott snidlinget is adjuk hozzá és keverjük össze a kifőtt tésztával.
5.Tálaláskor félbevágott mini mozzarella golyókat dobjunk rá.

Fusilli ai funghi e mozzarella

Azaz orsótészta gombával és mozzarellával.De olaszul jobban hangzik.És ennek az ételnek még sztorija is van.Az úgy volt, hogy eldöntöttem, én mostmár házilag fogok gnocchit készíteni,mert milyen gáz, hogy az embernek gasztroblogja van, papol mindenféle okosságot, a nyokkit meg a boltban veszi és csak belevágja a forró vízbe.
Hát össze is törtem ma 1 kiló krumplit, begyúrtam, hengergettem a kígyókat, formáztam szépre a villával, ahogy a nagykönyben meg van írva, de mégse lett jó. Mikor leszűrtem, összeálltak a kis nyokkik, alig akarták elengedni egymást. Egy nagy fazéknyi mászkos, ragacsos, krumplis nudli lett.
Tehát a mai napi tanulság: ha fél kiló félkész nyokkit 75p-ért( 150 ft)lehet a sarki kisteszkóban kapni, neki ne álljon már az ember házilag csinálni.Felesleges. Ráment vagy egy órám és nem is lett jó.
Szóval kifőztem fél csomag fusillit.És akkor jöhet a recept:)

Hozzávalók:
fél csomag fusilli
20 dkg aprószemű gomba
8 db mini mozzarella golyó
2 dl paradicsomszósz ( fűszeres)
kb. 2 ek. tejszín
diónyi vaj

Elkészítés:
1.Főzzük ki a tésztát.
2.Diónyi vajat hevítsünk fel egy lábasban és dobjuk rá a gombát. ( Csak alaposan mossuk meg,nem kell meghámozni. Annyira aprók a gombák, hogy el is fogynának,mire lehúzom a héjukat.:)Kb. 2 percig pirítsuk nagy lángon, majd kis lángon pároljuk.Sózzuk meg kicsit.
3.Öntsük rá a paradicsomszószt és a tejszínt és pár percig kis lángon pároljuk.
4.Adjuk hozzá a mozzarella golyókat,keverjük össze,majd rögtön zárjuk is el, mielőtt a sajt elolvad.
5.Keverjük össze a kifőtt tésztával és tálaljuk.






Thursday, 20 January 2011

Paprika

Ismét egy nemrecept-bejegyzés következik.
Gasztroajándékom,melyet Évikémtől kaptam a viszontlátás örömére.
Hartai édes pirospaprika és édes paprikakrém. Az Anyósáék készítik saját kezűleg.Kaptam csípős paprikakrémet is,de sajnos a bőrönd korlátozott befogadóképessége miatt csak az egyiket tudtam eltenni.Már alig várom, hogy kipróbálhassam őket. Köszönöm,Évikém!:)

Wednesday, 19 January 2011

Az ország legjobb fagyija-Soltvadkert



Kétségtelen, hogy az ország legjobb fagyiját Szervánszky László mestercukrász készíti a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában. Hálát adok a Jóistennek, hogy tőlünk mindössze 20 percre van kocsival Soltvadkert. Na nem mintha a távolság akadály lenne, az ország bármely szegletéből elutaznak a fanatikusok egy jó fagyiért.Persze nálunk sem maradhat ki, ha itthon vagyunk, akár június van, akár január.A halasi kórházba is csak azért szerettem járni, mert hazafelé mindig beugrottunk 1-2 gombóc fagyira a "Szervihez."
Jelen pillanatban 130 forintért mérnek egy gömböt, ami kb. kétszer akkora,mint bárhol máshol.
Mindig vannak új ízek,most épp a narancsos-gesztenyés, tokaji aszús. De nálam az abszolút befutó mindig a pisztácia.


A cukrászda 1971 óta működik,azóta Szervánszky László és családja, gyermekei, valamint egyre népesebb csapata alkotja a sütemény-és fagylaltkülönlegességeket.Naponta 40-90 féle sütemény és 30 féle fagylalt közül válogathatnak a messzi földről idezarándoklók.
Cukrász Múzeum és Irodalmi Kávéház is műküdik itt. Muszáj ellátogatni ide mindenkinek egyszer.Aki egyszer járt ott, úgyis vissza fog térni.







Tuesday, 18 January 2011

Kókusz

Nálam nagy kedvenc a kókusz. Mostmár eldöntöttem, hogy veszek igazit is,nemcsak reszeléket a sütikbe. Sőt, megpróbálok reszeléket csinálni házilag!!Elvégre nálunk a kókuszcsók,a kókuszkocka, a kókuszgolyó, a Raffaello és még sorolhatnék csilliárdnyi kókuszos sütit,mindegyik kedvenc!
A kókusz valószínűleg Délkelet-Ázsiából származik,de pontosan nem tudni. Akár a  30 méteres magasságot  is elérheti  a kókuszpálma,melynek a termését, az úgynevezett csontárt fogyasztjuk,mely 1,5-2 kg-os is lehet.Ebben található a termés magja, a barnás színű kókuszdió.Ez tartalmazza az édeskés ízű kókuszvizet.A héj belső része a fehér kókuszbél.
Nagyon hasznos növény, hiszen minden részét felhasználják:szőnyegek, ruhák,edények, tálak,sampon,naptej,testápoló-mind a kókusz egyes részeiből készülnek.És akkor még nem beszéltünk az olyan ínyencségekről,mint a Pina Colada vagy a kókuszchips.
Tartalmaz kalciumot,magnéziumot,vasat,cinket, telítetlen zsírsavakban gazdag. Nagyon jó csonterősítő.
A kókzslé vizelet-és hashajtó hatású,elősegíti az emésztést. A kókuszolaj zsírsavainak 50%-a laurinsav,mely az anyatejben is megtalálható immunerősítő.
Tartalmaz még B, E, D vitamint is.Nagyon magas az energiatartalma, így lábadozó betegeknek,erős fizikai munkát végzőknek is ajánlott a fogyasztása,hiszen erőt, energiát ad.
Ma már nemcsak reszelék formájában találkozhatunk vele a boltok polcain, hanem kókusz olaj, kókusz zsír,üdítő, porrá őrölt fűszer változatban is.

Banános csokitorta

 Leendő sógornőm,Ivett 18. szülinapjára készítette leendő Anyósom ezt a fincsi banános csokitortát.A receptet a Nosalty-n találta, de a krémet kicsit átalakította. Íme az Ő receptje.
Hozzávalók:

A krémhez:
4,5 ek. rétesliszt
4,5 dl tej
4 dl víz
21 dkg cukor
25 dkg magarin
1 csomag vaniliás cukor
2-3 ek. kakaópor
2 cs. vaniliás pudingpor
2 banán

Elkészítés:
1.Megsütjük a piskótát a fenti link alapján.
2.Elkészítjük a krémet:a réteslisztet összefőzzük a cukorral és a tejjel,hagyjuk kihűlni.
A vízzel külön kifőzzük a 2 csomag pudingport és ezt is kihűtjük.A két krémet és a margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a vaniliás cukrot. 
3.A tortalapot 2 egyenlő részre vágjuk.Az alsóra kenjük a krém felét és banánkarikákat nyomkodunk bele jó sűrűn. Rátesszük a második lapot és rákenjük a krém másik felét.Az oldalát is bevonjuk a krémmel.Tetejét csokidarával díszíthetjük.


Tuesday, 11 January 2011

Áfonya

Egyik kedvenc gyümölcsöm az áfonya.Csak úgy magában, gyümölcssalátában, muffinban,pitében.Szóval bárhogy.
A fekete áfonya Észak-Európából származik,ahol vadon,erdők szélén,alacsony hegyeken ma is nagy mennyiségben él.Közel 300 fajt különböztetünk meg.
Számtalan aktív hatóanyagot tartalmaz,úgymint:vitaminokat,cukrokat,pektineket,tannint,savakat.A legfontosabb hatóanyaga az antocianidin.Antocianidin tartalmú kivonatai erős antioxidáns hatást mutatnak.
Számos szemészeti betegség (szürkehályog,glaukóma) ellen hatásos,és jó keringésjavító is egyben.
A leveléből készült főzetet a népi gyógyászatban régóta használják a vércukorszint csökkentésére, valamint gyulladáscsökkentő hatása is ismert.
Tehát: fogyasszuk bátran a fekete áfonyát!!

Monday, 10 January 2011

Ételek a magyar nyelvben :)

Rengeteg olyan kifejezés van a magyarban, ami valamilyen módon valamilyen étellel kapcsolatos. Például amikor perecelsz egyet. Vagy elmész csak úgy céltalanul kolbászolni a városba. Vagy rizsázol valakinek, például abból a célból, hogy később megrépázd, de az is lehet, hogy ő meg utána megmogyoróz. Ilyenkor nem kell sokat tökölni, ha egyszer már lekenyerezted. Veled ne kukoricázzon. Persze ha éjszakai pillangó, akkor tejelned kell, mert kisajtolja belőled, ezt általában előre le is vajazzátok, amikor még úgy be vagy zva, hogy borsózik a hátad, és nem gondolsz arra, hogy utána annyira fel leszel paprikázva, hogy majd becsokizol. Nem ér a nevem, káposzta a fejem. És ha erre nem tudsz mit mondani, akkor mákom van. 

(Köszönet érte a Picimnek,ő találta és ragaszkodott hozzá,hogy felkerüljön a blogra.:)

Kakaspörkölt


Ez az az étel, amivel én sosem próbálkoznék. Anyu megcsinálta helyettem.:)
Hozzávalók:
1 kakas vastagabb alkatrészei ( comb,szárny,mell,máj)
étolaj
1 nagy vöröshagyma
pirospaprika,só,őrölt bors, pirosarany
gulyáskrém
zöldpaprika,paradicsom

Elkészítés:
1.Olajon megfonnyasztjuk a hagymát,rátesszük a húsokat,kicsit átpirítjuk.
2.Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük vízzel.Sózzuk,borsozzuk.
3.Amikor a hús félpuhára főtt, beletesszük a paprikát,paradicsomot, gulyáskrémet,pirosaranyat,egyéb fűszereket.
4.Tésztával vagy nokedlival,kapros-túrós csuszával kínáljuk.

Saturday, 8 January 2011

Nigella karácsonyi püspökkenyere


Jamie Oliver mellett Nigella Lawson Anyu másik kedvenc tévés szakácsa.Nem mulasztja el sose a TV Paprikán a műsorait. Most is épp ő főz, épp triplacsokis brownie-t:)Na,de vissza a recepthez.Nem olcsó süti, 1,5 kiló aszalt gyümit tartalmaz-elég húzós.És hát fogyókúrásnak sem éppen nevezhető.

 Hozzávalók és elkészítés:
35 dkg  aszalt szilva darabolva
25 dkg mazsola
20 dkg aszalt vörösáfonya
15 dkg aszalt  sárgabarack ( aszalt meggy) darabolva
17,5 dkg vaj
17,5 dkg cukor
175 ml méz
125 ml kávélikőr
2 narancs leve
1 tk. fahéj
2 ek. holland kakaópor
Ezeket egy lábasban felfőzzük, majd kicsit hűtjük.
Hozzákeverünk 3 felvert egész tojást, majd a száraz anyagokat: 15 dkg liszt, 7,5 dkg darált mandula ( vagy dió),fél tk. sütőpor és fél tk. szódabikarbóna.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába vagy hosszúkás sütőedénybe öntjük a masszát és tűpróbáig sütjük középmeleg sütőben. ( Kb. 35-40 perc)

Mini isler

 Anyu megmentett a karácsonyi süteménykínálatból is ezt-azt,így nem várt bejegyzések gazdagítják a blogot. A mini isler isteni finom, tündéri édesen is néznek ki.A recept Anyu kolléganőjétől, Mónikától van.
Hozzávalók:
37 dkg liszt
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
2 egész tojás
25 dkg margarin
A ragasztáshoz: lekvár ( nálunk narancslekvár)
A tetejére: olvasztott étcsoki és durvára vágott,pirított dió

Elkészítés:
1.A hozzávalókat összegyúrjuk és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2.Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle.
3.180 fokos előmelegített sütőben kb.10-15 percig sütjük.
4.Narancslekvárral összeragasztunk 2 korongot és a tetejét olvasztott étcsokiba mártjuk,pirított dióval megszórjuk.
Sok lesz belőle, Anyu nem tudja pontosan,de több, mint 50.:)

Sztrapacska

Szintén a menüsor elengedhetetlen része, Anyu specialitása.A receptet nem írom be újra,mert Anyu receptje alapján készítettem én is. Itt megtalálható.

Borsóleves

 Nálunk évtizedek óta ilyen a borsóleves.Csakis ilyen.Minden alkalomra ezt rendelünk Anyutól, evidens, hogy az érkezés estéjén is mindig ez kerül az asztalra.
Hozzávalók:
étolaj
1 vöröshagyma
2 szál sárgarépa
fél kiló mirelit zöldborsó
pirospaprika,só,vegeta
1 zöld paprika
1 paradicsom
liszt
csipetke
kevés tej

Elkészítés:
1.Kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott sárgarépát,rátesszük az apróra vágott vöröshagymát,majd a borsót és együtt pároljuk pár percig.
2.Egy evőkanál liszttel meghintjük majd rátesszük a pirospaprikát és hideg vízzel felöntjük.
3.Fűszerezzük:só,vegeta. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot is.
4.Ha ezek puhák,belefőzzük a csipetkét.
Tálaláskor mi pár evőkanál hideg tejet öntünk bele, isteni finom.



Narancsos álom

 Megérkeztünk nyaralni.Haza.Anyuci parádés 3 fogásos menüvel fogadott minket.Létre is hoztam itt egy Anyu albumot, ide fogom gyűjteni a fantasztikus kajákat, amiket itthon eszünk.
Andi oldalát Anyu is szereti nézegetni, ott talált rá a Citromos álomra, amit aztán narancsos változatban készített el.
Hozzávalók: 
2 nagy jénai tálhoz/8 személyre
2 csomag ( 40 dkg) babapiskóta
fél liter Hulala habtejszín
1 nagy pohár ( 375 gr) tejföl
8 ek. porcukor
2 narancs reszelt héja
ízlés szerint narancs leve

Elkészítés:
1.A tejszínt habbá verjük.
2.A tejfölt a cukorral,narancslével,narancshéjjal összekeverjük és hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz.
3.A babapiskótákat narancslébe mártogatjuk és kibélelünk vele egy jénai tálat.Erre egy réteg krémet helyezünk,majd ismét babapiskóta és krém.Tetejét narancsszeletekkel dekoráljuk.Kész is.De sajnos csak másnap fogyasztható.:)

Friday, 7 January 2011

4000!

Nemrég ünnepeltük a 3000.látogatót, és hipp-hopp, elértük a 4000-et is!:)
Köszönöm mindenkinek, aki látogatja a blogomat rendszeresen vagy rendszertelenül.Különösen most, amikor hát hogy is mondjam, nem hemzsegnek a bejegyzések. Ne haragudjatok.
Holnap útra kelünk és nyaralunk-telelünk egyet kis hazánkban, úgyhogy Anyuci-féle borsóleves,Edit néni-féle tiramisu és még sok-sok finomság fog felkerülni a blogra:)
Goodbye London-nekem nem örökre:)

Wednesday, 5 January 2011

Elutazunk-pitapizza

3 nap múlva elhagyjuk Londont.Mi a Picimmel csak 10 napra, a Moha örökre.
Szóval szomorú az év első bejegyzése.Nem is egy gasztronómiai remek-már ami az elkészítést illeti.Mostmár arra törekszünk, hogy szombatig elpusztítsunk mindent, ami a hűtőben van, hogy minél kevesebb mindent kelljen kidobni.Ennek szellemében készült ma ebédre ez a-nem is tudom minek nevezzem-kaja. Szendvicsnek nem szendvics, pizzának nem pizza,az alapja pita, amit normál esetben megtöltünk valamivel, de mi most csak rádobáltunk ezt-azt és megsütöttük,mint egy pizzát.
Hozzávalók:
4 db kis méretű pita
2 szál füstölt virsli
krémsajt
néhány szem koktélparadicsom
néhány darab aszalt paradicsom
só, bazsalikom

Elkészítés:
1.Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
2.Pici olajon pirítsuk meg kicsit a virsliket majd vágjuk őket vékony karikákra.
3.A pitákat kenjük meg krémsajttal, dobjuk rá a virslikarikákat,félbevágott koktélparadicsomokat és a felcsíkozott aszalt paradicsomokat.Sózzuk, szórjuk meg bazsalikommal.
4.Tegyük őket egy sütőlapra és kb. 10 percig süssük őket.

Sunday, 2 January 2011

B.Ú.É.K!!

Akkor az év első bejegyzése is megérkezett-sajnos nem kaja...
Boldog, finom ételekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!
Remélem hamarosan az első ételrecept is megérkezik,de miután már 9 napja folyamatosan dolgozom, nem igazán van erőm főzőcskézni.Még azt is ki kell találnom, hogy a Magyarországon töltendő 10 nap alatt hogy fogom életben tartani a blogot. Lehet, hogy majd Anyu  és Edit néni kajáit fogom feltenni a blogra:) 
Hálásan megköszönöm Mohinak itt is a gyönyörű, új köntöst, amibe a blogot öltöztette nekem az új év tiszteletére.:)
Happy New Year!!!!!