Sárgarépás-diós zabkeksz

Valahogy a zabkeksz süthetnék mindig éjjel tör rám. Így volt most is. Megláttam ezt a receptet és tudtam, hogy ez lesz az. Isteni finom, répás-diós-fűszeres, kissé talán karácsony hangulatú is a fűszerek miatt, na de ettől nyugodtan vonatkoztassunk el, hiszen egy szép tavaszi reggelin egy csésze kávé/tea mellé szuper reggeli vagy akár délutáni nasinak, edzés utáni falatkáknak.



Hozzávalók:
kb. 25 db-hoz
csésze: 250 ml

1,5 csésze liszt
1 tk. szódabikarbóna
csipet só
1 csésze zabpehely
1 tk. őrölt fahéj
fél tk. mézeskalács fűszerkeverék ( itt: mixed spice)
3/4 csésze durvára vágott dió
1-1,5 csésze reszelt sárgarépa 
1 tojás
3/4 csésze cukor
2 ek. barnacukor
fél csésze olvasztott vaj/ margarin 
pár csepp vanília paszta

A tetejére: 
fél tábla étcsoki


Elkészítés:
1. Egy tálban kikeverjük a száraz anyagokat: liszt,szódabikarbóna,só, zabpehely, fahéj, fűszerkeverék, dió.
2. A répát megpucoljuk, lereszeljük.
3. A tojást a cukrokkal, vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat/ margarint, beleszórjuk a répát, a száraz anyagokat és kézzel alaposan összegyúrjuk. Sűrű, ragacsos masszát kapunk.
4. Kis gömböket ( 30 gr-os) formázunk a masszából, tenyerünkkel kicsit ellapítjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 
5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük őket.
6. A kihűlt kekszeket olvasztott étcsokival áthúzzuk. 

Megjegyzések

  1. Már meg is sütöttem - isteni finom :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huu de gyors voltal Juditka :) Egeszsegetekre :)

      Törlés
  2. Ki fogom próbálni nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Szeretnem megkerdezni h ropogos v inkabb puha keksz lett az eredmeny?
    Koszonom

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése