Wednesday, 28 September 2011

Gyűrűk gasztroőrülteknek


A Mohi mindig minden őrültséget felfedez:)) Most épp ilyen elvetemült gyűrűket talált.:)
Hát ezt már nem hagyhattam szó nélkül, ezt MUSZÁJ nekem is felposztolnom. Bármelyiket el tudnám képzelni magamon és rögtön utána magamat is a Baleseti sebészeten, amint épp az ujjamat próbálják az orvosok megmenti az amputációtól...




Tuesday, 27 September 2011

Epres Pavlova torta


A blog 1 éves szülinapja alkalmából Közös sütést hirdettem.Bárki játszhat szombatig, csak csatlakozni kell a Blog facebook csoportjához és feltölteni a megadott recept alapján elkészített Pavlovát.:)
Én ma délután csináltam meg és mivel ennek a drága tortának a sütőben kell kihűlni,nekem meg el kellett mennem dolgozni, nem tudtam befejezni csak most, éjjel 11-kor. Az még hagyján, hogy befejezni csak most tudtam, de sajnos megkóstolni is. Azért 2 nem éppen átlátszó szelet lecsúszott...Ki se számolom hány kalória van benne, lévén, hogy majdnem az egész süti csak cukorból áll. De sebaj. Legalább megtudtam, hogy a macaroon, a tartlet, a skolebröd után mostmár a Pavlova tortával is szerelembe este. Ha valakinek nincs kedve a fenti linkre kattintani a receptért, bemásolom ide is.:)


Hozzávalók:

4 nagy (120 gr) tojásfehérje
200 gr kristálycukor ( aprószemcsés, ha lehet)
fél tk. vanília eszencia
1 tk. ecet
fél ek. kukoricaliszt

A tetejére:
240 ml tejszín
20 gr kristálycukor
fél tk. vanília eszencia
friss gyümi: kiwi. eper,málna, áfonya, banán, barack, ananász, BÁRMI:)



Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 130 fokra és helyezzük a rácsot középre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral,aminek a közepére egy 18 cm átmérőjű kört rajzoljunk.Fordítsuk meg a papírt, így a jelölés az alján lesz.
2. Mixerrel kezdjük el felverni a tojásfehérjét közepes fokozaton. Evőkanalanként adagoljuk hozzá a cukrot és magas fokozatos verjük tovább, amíg csillogó,fényes, sűrű nem lesz a massza.
3.Adjuk hozzá a vaníliaeszenciát is.
4. Szórjuk a tojáshab tetejére a kukoricalisztet és az ecetet majd egy-lehetőleg szilikonos-lapáttal óvatosan forgassuk bele.
5. A papírra rajzolt körön belülre halmozzuk a tojáshabot óvatosan úgy, hogy a széle kicsit magasabb legyen,mint a közepe.
6. Süssük kb. 60-75 percig vagy addig míg a széle nem lesz száraz és halvány krémszínű nem lesz.Kapcsoljuk le a sütőt, kicsit nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk a tortát a sütőben kihűlni.
7.A tejszínt a vanília eszenciával és a cukorral kemény habbá verjük, a Pavlova közepén található mélyedésbe kanalazzuk és friss gyümölccsel díszítjük. 




A torta névadója: Anna Pavlova:)

Sunday, 25 September 2011

Közös sütés 1.

2 hete, mikor a Nemzeti Cupcake Hét zajlott Angliában, Mohival vicces dolgot találtunk ki: választottunk egy cupcake receptet, és aznap mindketten megcsináltuk az Earl Grey cupcake-et. Jó móka volt, ő otthon, én itt. Akkor ötlöttük ki, hogy ilyet majd a blogon is fogok csinálni.:) Leszögezem, hogy a Közös sütés  nem VERSENY, habááááááár, ezúttal lehetséges, hogy lehet nyerni valami kis apróságot( amit még nem találtam ki, hogy mit:)), tekintettel arra, hogy most apropója is van a dolognak: a Blog tegnap volt 1 éves:)
A játék lényege: kiválasztok egy receptet ( olyat, amit még én sem csináltam meg), felteszem a blogra, és ez alapján kell mindenkinek dolgozni a határidőn belül. Az elkészült remekeket feltöltjük mindannyian a blog Facebook oldalára, és gyönyörködünk az egyforma-avagy teljesen különböző remekművekben:)
A határidő ezúttal október 1-je. Szombatig várom tehát a Pavlova tortáról a képeket,amit az alábbi recept és leírás alapján fogunk mindannyian elkészíteni. És íme néhány kép ízelítőnek. Nekem ez a feladat nem lesz könnyű,mert még sosem sütöttem Pavlova tortát, de ELVILEG ha macaroont tudok sütni, akkor ennek is mennie kell. Hát majd szombatig kiderül.:)
Akkor hajrá, Pavlova sütésre fel!


Mielőtt a receptet közzéteszem, egy kis Pavlova-történelem :)
A tojáshab-alapú desszert az orosz balerina, Anna Pavlova után kapta nevét. Kívül ropogós, belseje ragacsos.
Úgy tartják, a desszert a '20-as években készült először Anna Pavlova tiszteletére, ausztráliai és új-zélandi turnéja során. A mai napig vita övezi a torta eredetét,az ausztrálok és az új-zélandiak is úgy tartják, ők készítettek először Pavlova-tortát,ám valószínű, hogy Új-Zélandhoz köthető a torta első megalkotása.
Rendkívül népszerű desszert,mely mindkét nemzet konyhájában előkelő helyet foglal el a mai napig.
A világ legnagyobb Pavlováját 1999-ben készítették el az új-zélandi nemzeti múzeum 1. születésnapjára. A rekordot 2005-ben döntötték el, a "Pavkong" névre hallgató alkotás 64 méter hosszú:)


Íme a recept, amivel majd dolgozunk:
Hozzávalók:
4 nagy (120 gr) tojásfehérje
200 gr kristálycukor ( aprószemcsés, ha lehet)
fél tk. vanília eszencia
1 tk. ecet
fél ek. kukoricaliszt

A tetejére:
240 ml tejszín
20 gr kristálycukor
fél tk. vanília eszencia
friss gyümi: kiwi. eper,málna, áfonya, banán, barack, ananász, BÁRMI:)

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 130 fokra és helyezzük a rácsot középre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral,aminek a közepére egy 18 cm átmérőjű kört rajzoljunk.Fordítsuk meg a papírt, így a jelölés az alján lesz.
2. Mixerrel kezdjük el felverni a tojásfehérjét közepes fokozaton. Evőkanalanként adagoljuk hozzá a cukrot és magas fokozatos verjük tovább, amíg csillogó,fényes, sűrű nem lesz a massza.
3.Adjuk hozzá a vaníliaeszenciát is.
4. Szórjuk a tojáshab tetejére a kukoricalisztet és az ecetet majd egy-lehetőleg szilikonos-lapáttal óvatosan forgassuk bele.
5. A papírra rajzolt körön belülre halmozzuk a tojáshabot óvatosan úgy, hogy a széle kicsit magasabb legyen,mint a közepe.
6. Süssük kb. 60-75 percig vagy addig míg a széle nem lesz száraz és halvány krémszínű nem lesz.Kapcsoljuk le a sütőt, kicsit nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk a tortát a sütőben kihűlni.
7.A tejszínt a vanília eszenciával és a cukorral kemény habbá verjük, a Pavlova közepén található mélyedésbe kanalazzuk és friss gyümölccsel díszítjük. 

HAJRÁ!:))



Saturday, 24 September 2011

1 éves a blog!!!Boldog szülinapot:)


Szeptember 24-e van. Pontosan 1 éve ilyenkor hangzott el Mohi szájából a híres-neves Lascotts road-i konyhában a következő mondat: "Szofi, miért nem csinálsz egy blogot ennek a sok jó kajának?"
És Szofi aznap létrehozta a blogot,mely azóta is töretlenül, szünet nélkül üzemel.
Nem gondoltam volna akkor, hogy lelkesedésem ilyen sokáig kitart, azt hittem, majd pár bejegyzés után úgy abbamarad a dolog. Nem így lett. Szofika-a-konyhában a mindennapjaim része lett, függő lettem.
Íme az elmúlt 1  év számokban:
259 bejegyzés
17 követő
18299 látogató
73 tag a Facebookon

Nekem nagyon sok kellemes percet szerzett ez a kis blog az elmúlt évben, ha Nektek is, akkor még nagyobb öröm:)
Isten éltesse tehát a blogot és még nagyon sok boldog szülinapot kívánok Neki:)

Tuesday, 20 September 2011

Skolebrød, a norvég iskolakenyér


Ennek a sütinek most kőkemény sztorija van. 20 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Akkor ettünk először a nővéremmel ilyet Norvégiában. Alábbi képen, mely múzeumi darab, látható, mekkora átéléssel esszük.:) Aztán eltelt 15 év Skolebröd nélkül, de mindig eszembe jutott, a mai napig a számban volt az íze és éreztem a semmivel össze nem hasonlítható illatát. Ma már tudom, a kardamom adta meg azt az illatot.:)
Aztán tavaly Mohi Osloban volt pár napot, hát mit hozott nekem ajándékba? Skolebrödöt, naná.:) Visítottam a Lascotts roadi konyhában mikor kiemelte a kézipoggyászból a kissé megviselt fánkot, amit kb. ugyanolyan arckifejezéssel fogyasztottam el,mint 15 éve. Soha egy süti sem váltott ki ilyen hatást belőlem.
És a következő állomás 2011. Tegnap érkeztünk vissza a Picimmel Norvégiából, aput voltunk meglátogatni. És egy szatyor skolebrödöt vett nekünk Apu az útra. Hazaértünk és egyből receptet kerestem, mondhatom elsőre megtaláltam a tökéletest. Így kel életre kérem szépen egy legenda, egy örök gasztroszerelem végső beteljesedése.:)
A szó jelentése "iskolakenyér", a norvég gyerekek ezt viszik uzsonnára, tízóraira. Országszerte népszerű, kávézókban, pékségekben, üzletekben kapható.És jelentem, otthon is elkészíthető.És nem holmi silány utánzatot kapunk, hanem az eredetit.Teljesen ugyanolyan, még most sem hiszem el:)


Hozzávalók ( 10-12 db-hoz):

500 gr liszt
80 gr porcukor
80 gr olvasztott vaj/margarin
40 gr friss élesztő
2 dl tej
1 egész tojás
1 tojás sárgája
2 tk. őrölt kardamom

A töltelékhez: 
( picit sűrűbbre készíthetjük, plusz 5-10 gr keményítő hozzáadásával)
Zacskós pudingot is használhatunk, de kevesebb tejjel készítsük.

A cukormázhoz:
1 csésze porcukor
víz

kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen, 1 óráig kelesztjük. Átgyúrjuk,ismét letakarjuk és további félóráig kelesztjük.
2. A tésztát átgyúrjuk, 12 egyenlő részre osztjuk és gombócokká formáljuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe kis krátert mélyesztünk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és vaníliapudingot teszünk a kráterbe.
4. 230 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb. 10-15 perc.
5. A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és annyi vízzel elkeverjük, hogy sűrű, de kenhető mázat kapjunk. Ezzel bekenjük a kissé kihűlt sütik oldalát és meghempergetjük őket kókuszreszelékben. 

Melegen is finom, de ha megvárjuk, hogy rendesen kihűljön, akkor megköt a közepében a krém.Mindenhogy tökéletes és a legfinomabb a világon.:)Kötelező darab!!!


Szofika,2011, Ringebu, Norvégia


Moha, 2008,Lillehammer, Norvégia


Szofika, 2014. Kecskemét

Wednesday, 14 September 2011

Earl Grey mini cupcakes


Zajlik a héten Angliában a National Cupcake Week. Mohi ki is találta tegnap, hogy akkor süssünk valamit "együtt". Ez ugyebár jelenleg azt jelenti, hogy ő süt Magyarországon én meg Angliában és a facebookon örvendünk egymás sütijeinek:) Ezúttal kitaláltuk, hogy egyazon recept szerint sütünk valamit, de a díszítés és tálalás mindenkinek a fantáziájára van bízva. Mohi az Earl Grey cupcake-et szemelte ki és meg kell mondjam, iszonyat durván Earl grey teaíze van:) Alapreceptnek a Hummingbird Bakery Vanilla Cupcake-jét használtunk, felturbózva Earl Grey teával. Moha versenyműve itt, illetve az alábbi képen látható.




Hozzávalók 12 db mini cupcake-hez:
60 gr liszt
70 gr kristálycukor
1 tk. sütőpor
csipet só
20 gr vaj
60 ml tej
3 db Earl Grey teafilter
fél tojás
pár csepp vanilia eszencia

A frostinghoz:
40 gr vaj
125 gr porcukor
12 ml tej
2 db Earl Grey teafilter
pár csepp vanilia eszencia


Elkészítés:
1. A 60 ml tejet, amit a tésztához adunk, mikróban fél perc alatt megmelegítjük és hozzáadunk 3 teafiltert. Legalább 1 órán át áztatjuk,majd kivesszük a filtereket. A frostingba kerülő 12 ml tejhez 2 filtert adunk és ugyanígy járunk el.
2. A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. ( Meg kellett kérdeznem Mohát, hogy mégis fél tojást hogy tesz bele a sütibe, mire közölte, hogy felveri az 1 tojást és csak felét csurgatja bele a tésztába. Hiába na, én már szőke vagyok ilyenekhez:)
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4. A masszát szilikonos mini muffinformába kanalazzuk ( nekem 2 teáskanálnyi jutott minden kapszliba) és 10-12 perc alatt készre sütjük.
5. A vanília frosting hozzávalóit robotgéppel habosra keverjük, habzsákba töltjük és a kihűlt cupcake-eket kidíszítjük vele.

A tésztának erőteljesen barna színe lesz,de úgy a jó,mert akkor rendesen kiáztak a teafilterek a tejben és intenzív Earl Grey íze lesz a sütinek:) A frostingnál valamivel halványabb színt kapunk.

Tuesday, 13 September 2011

Brandy snaps


A Great British Bake Off múlt heti adásában ez volt a technikai feladat. Mindenkinek ugyanazon recept szerint kellett elkészíteni. Persze nem nyugodtam addig, míg ki nem próbáltam, muszáj volt kiderítenem, hogy kiestem volna-e a műsorból. Nem, bent maradtam volna:)

Hozzávalók: kb. 12-15 darabhoz
50 gr vaj
50 gr kristálycukor
2 ek. juharszirup
50 gr liszt
 1 tk. brandy
fél tk. őrölt gyömbér
őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:
150 ml tejszín
2 tk. brandy


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit.
2. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat a cukorral és a juharsziruppal,és hagyjuk picit hűlni. Hozzákeverjük a lisztet, a brandy-t, a fűszereket és a citromhéjat.
3. Teáskanálnyi masszát helyezünk a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól jó távol, mert nagyon szét fognak terülni. Én mindössze 4 gombócot tettem egy tepsire, ennél többet nem is lehet, majd látjátok mi történik velük a sütőben:)
4.  6-8 percig süssük őket. Akkor van kész, mikor a massza teljesen szétfolyt és bugyog a sütőben, kezd barnává válni. Ekkor kivesszük és 1 percig várunk, míg hűl.
5. Egy fakanál nyelét bevizezzük és óvatosan rácsavarjuk a masszát. Tegyük rácsra, várjunk pár percig míg hűl,majd óvatosan húzzuk ki a fakanalat a cuccból.:)) Akkor jó, ha lyukacsos.
6. Süssük ki a maradék masszát ugyanígy, majd a brandy-vel felvert tejszínt nyomózsákból töltsük be a rudacskákba.

Monday, 12 September 2011

Red Velvet Cake a'la Edus


Ez annyira gyönyörűségesen szép lett,hogy muszáj felposztolnom!!! Edus pár hete már érdeklődött, hogy akkor hogy is van ez a Red Velvet Cake,mert szeretné megcsinálni!!És ma érkezett a jelentés, hogy elkészült a torta Hortobágyiné módra, málnaöntettel!!Persze én azonnal képet követeltem, Edus pedig perceken belül posztolta is!!!Íme, láthatjátok!!!Csodaszép lett!!!!:)

Wednesday, 7 September 2011

Ribizlis tartlet


Azt hiszem, ma megint sikerült valami szépet alkotnom:) Én legalábbis beléjük szerettem és már a sztárfotó elkészülte előtt meg kellett ennem kettőt, ezért szerepelnek csak 9-en a képen, noha a díszes társaság 12 főt, vagyis tartletet számlált.
Ma végre megérkeztek a vasárnap az Amazonról rendelt tartlet sütő formák és természetesen azonnal fel kellett őket avatni. 
Nem vagyok már híve a mű és félkész ételeknek, de van aminek nem tudok itt ellenállni,és az a ready to serve custard. A custard már jónéhány receptemben szerepelt mint járulékos kiegészítő, de itt övé a főszerep. Tulajdonképpen a vaniliasodóhoz tudnám leginkább hasonlítani, de annál sokkal vastagabb,sűrűbb, finomabb. Házilag is elkészíthető, nyilván nem egy nagy kunszt, Mary Berry receptje a tradicionális custard-hoz itt olvasható.
Először arra gondoltam, biztos ami biztos alapon, belehajítok még 2 lap zselatint is, de aztán rájöttem, hogy elég sűrű ez így is,és nem  hagyom meg magamnak még a legpicikébb esélyt sem arra, hogy elrontsam a zselatinnal.


Hozzávalók 12 tartlethez ( 10 cm átmérőjű a forma, levehető az alja, nagyon pöpec)

 A tésztához:
250 gr liszt
50 gr porcukor
125 gr jéghideg margarin
1 tojás
kb. 1 ek tej
reszelt citromhéj

A töltelékhez:
500 ml custard ( voilá,már kész is:))

A díszítéshez:
100 gr ribizli
mentalevél
 

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és min. félórára hűtőbe tesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
3. A tésztát ketté vesszük, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. A másik felét lisztezett deszkán kb. fél centi 
( ?) vastagra nyújtjuk és egy nagy pohárral vagy szaggatóval 6 kört szaggatunk belőle. A köröket belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát is.
4. Mind a 6 formát bevonjuk alufóliával és 1 ek. rizst teszünk bele. 10 percig így sütjük. Ezután kivesszük a rizst és az alufóliát és további 8-10 percig sütjük,míg aranybarna lesz.
5. Hasonlóképp járunk el a tészta másik felével is, így 12 db tartletünk lesz.
6. Ha kihűltek,mindegyikbe kanalazzunk custardot, rakjuk körbe a szélét ribizliszemekkel, a közepét pedig 1-1 mentalevéllel díszítsük.

Great British Bake Off!!

Esett már szó kedvenc főzős műsoromról, a Great British Bake Off-ról. Sajnos a múlt heti kenyérsütős adásról lemaradtam, de szerencsére ezen a héten keddre kaptam szabadnapot, úgyhogy 20.00-kor már tűkön ülve vártam, hogy vajon mi lesz a mai feladat. Készíteni kellett többek közt az alábbi képen látható Brandy snaps-t. Sose láttam, sose hallottam róla-némelyik versenyző sem. Persze egyből beleszerettem, noha nem egyszerű elkészíteni.Azért én holnap biztos, ami biztos, megpróbálom:)


A másik feladat Macaroon-készítés volt. Volt akinek parádésan sikerült ( többen bevallották, hogy sejtették, egyszer ez is sorra kerül,így  készültek otthon, volt aki 500 macaroon-t sütött le otthon az adás előtt). 5 órájuk volt arra, hogy 120 db macaroon-t ( azaz 60 párat) megsüssenek, 3 különböző szín-és ízvariációban. 
Rájöttem, bevallom büszkén, hogy mostmár nagyon szép macaroonokat tudok sütni,pedig még nem vagyok túl 500-on:)

Holly macaroonjai itt.
Yasmin blogja itt.

A harmadik feladat pedig Biscuit készítés volt. Fantasztikus egyedi, többgenerációs családi kekszreceptekkel rukkoltak elő a versenyzők. 



Ben:)Imádom:)


A műsorvezetőnők


A zsűri: Paul Hollywood  és Mary Berry



Monday, 5 September 2011

Mini Mojito cupcake


A mini cupcake-láz folytatódik. Ismét "koktélos" változatot csináltam, már csak a szesz hiányzik belőle, frankón Mojito-fílingje van a sütinek :)
Hozzávalók 12 minihez:
62 gr puha margarin
62 gr kristálycukor
62 gr self-raisin liszt
1 tojás
1 ek. limelé
fél lime reszelt héja
3 mentalevél nagyon apróra vágva

A díszítéshez:
kb. 10 dkg porcukor
fél lime reszelt héja
limelé


Elkészítés:
1. A szokásos módon a tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lime kifacsart levét és a héját, majd a lisztet is.
2. Szilikonos muffinformába adagoljuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
3. A cukormázhoz a porcukrot limelével sűrű masszává keverjük. A kihűlt cupcake-ek tetejét egy kiskanál segítségével bevonjuk a lime-os cukormázzal és mindegyik tetejére egy pici reszelt limehéjat teszünk.



Sunday, 4 September 2011

Rózsás mini cupcake


Jelentem, én is beleszerettem a mini cupcake-ekbe. Sokkal aranyosabbak,mint normál méretű társaik:) Persze azért őket sem felejtjük el örökre, de most beköszöntött a mini-korszak.
Amire viszont rájöttem, sajnos krémsajt frosting készítésére csak az a fránya Philadelphia alkalmas. Most másfajtát használtam, és nemigen lett jó a textúrája, olyan mintha cukormáz lenne rajta. Sebaj, mostmár tudom, hogy hűnek kell maradnom Phillyhez és bevásárolni belőle, mikor "Buy 1 get 1 free" van:)
Ugyanannyi tésztát csináltam, mint az előző mini cupcake-nél,és most 8 helyett már 11 darabra lett elég, szóval jelentem, elég az alábbi mennyiség 12 db minihez, egy picivel még mindig lehet kevesebbet tölteni a formába, szinte félig sem kell megtölteni,mert megemelkedik.

Hozzávalók: 12 mini cupcake-hez
62 gr self raisin liszt
62 gr puha margarin
62 gr kristálycukor
1 tojás
1 ek. rózsavíz

A frostinghoz:
5 dkg krémsajt
10 dkg porcukor
pár csepp rózsavíz
pár csepp rózsaszín ételfesték


Elkészítés:
1.A tojást a margarinnal, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a rózsavizet és a lisztet is.
2. 12 db-os szilikonos minimuffinsütőbe kanalazzuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
3. A porcukrot a krémsajttal simára keverjük, hozzáadjuk  az ételfestéket és a rózsavizet is. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük.
4. Zacskóba töltjük a masszát és a kihűlt cupcake-eket kidíszítjük vele.1-2 szem rózsaszín cukorglittert tehetünk rá, de tényleg csak 1-2 szemet, különben giccsparádé lesz:)
Az ötletért ismét köszönet Mohinak:)




Friday, 2 September 2011

Pina colada mini cupcake


Mohi már ezeréve mondogaja, hogy ő már rendes nagy cupcake-et nem is szeret sütni,csak ezeket a miniket,mert annyira cukik.És hát a Mohi már csak tudja, nézzük csak azt a Levendulás cupcake-et, vagy a Csokis miniket,a Rózsás cupcake-ekről akkor már ne is beszéljünk...Ja és a Black bottom mini?
Nos, akkor megvolt a reklám a nővéremnek:)Ezek után nem csoda, hogy már én is erős késztetést éreztem arra, hogy miniket süssek, dehát sehol sem kaptam hetek, sőt, hónapok óta szilikonos muffinsütőt. Illetve volt, csak drágáért, és miután a Moha közölte, hogy ő anno 1 fontért vett itt Londonban, hát akkor én sem adok érte többet.Láss csodát, a türelem szilikonos mini muffinsütőt termett ma, méghozzá 99p-ért:))

Hozzávalók ( 8 darabhoz):
A forma 12-es, még ki kell kísérleteznem,mennyi tészta kell ehhez.
62 gr puha margarin
62 gr self-raisin liszt
62 gr cukor
1 tojás
1 ek. tej

A frostinghoz:
5 dkg krémsajt
10 dkg porcukor
kókuszreszelék
ananász


Elkészítés:
1. A tojást a cukorral, a margarinnal és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet is.
2. A masszát szilikonos muffinformába kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb.10-12 perc alatt készre sütjük.
3. Míg a süti hűl, simára keverjük a krémsajtot a porcukorral és kb. 10 percre hűtőbe tesszük, addig a cupcake-ek is teljesen kihűlnek.
4. Zacskóba töltjük a krémet, lyukat vágunk a zacskó végére és mindegyik cupcake-nek adunk egy krémsajtkalapot.
5. Kókusreszelékbe mártjuk a tetejét és egy ananász cikket teszünk a közepére.