Sunday, 25 December 2011

Jézuskától:)


Az én drága Jézuskám ezt hozta!!!!!!Az uram Jézuskája!!!Eljött az én időm:))) Beindulhat a konyhai garázdálkodás.
Ez nem egy mezei turmixgép vagy mixer.Ez annál sokkal több: aprít, szeletel, húst darál, dagaszt, fagyit készít, turmixol, gyümölcsöt présel ( épp a 100 %-os narancslémet kortyolgatom, frissen préselve:)), gabonát őröl...
Eddig a narancslén kívül a mai töltött káposzta töltelékét pépesítettem vele. Isteni lett.
Hétvégén pedig tatárbifszteket készítek vele. Meg macaroont meg fagyit meg tortát meg cake pops-ot meg mindent.
Köszönöm!:)

Saturday, 24 December 2011

Boldog Karácsonyt!

Nagyon-nagyon boldog Karácsonyt kívánok minden Kedves Olvasómnak és Látogatómnak, Barátomnak!
Szeretettel:
Szofika




Tuesday, 20 December 2011

Karácsonyi cake pops!!

Hatalmas cake pops lázban égek,mióta az elsőt megcsináltam!!!
Ezt az adagot a tegnapi karácsonyi bulira csináltam és pillanatok alatt elfogyott.:)
Hozzávalók 18 db-hoz:
30 dkg Spekulatius keksz  ( azt hiszem otthon a LIDL-ben kapható,de házilag is elkészíthető mondjuk így)
kb. 7-8 dkg Philadelphia krémsajt
20 dkg étcsoki
fehércsoki csillagok
18 db nyalóka pálcika
hungarocell, alufólia


Elkészítés:
1. A kekszet egy zacskóban nyújtófa segítségével porrá zúzzuk.
2. A krémsajttal formázható masszává gyúrjuk és kb. félórára hűtőbe tesszük.
3. Közben a pálcikákat bevonjuk alufóliával úgy, hogy csak a felső 2-3 centit hagyjuk szabadon. ( így ha lefolyik a csoki, nem kell a pálcikáról kapargatni, csak levenni róla a fóliát-tapasztalat az első cake pops után:))
4. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.
5. Kis golyókat formálunk a masszából. Először a pálcika felső részét mártjuk a csokiba ( azt a részt, ahol nincs alufólia, értelemszerűen), beleszúrjuk a golyót és megmerítjük a csokiban. A tetejét megszórjuk a fehércsoki csillagokkal ( vagy szemöldökcsipesszel tegyük rá) és a popot beleszúrjuk a hungarocellbe.
6. Kb. 1órára hűtőbe tesszük őket.

Tipp szállításhoz: a megkötött, kihűlt cake popokat állítsuk egy borospohárba és folpackkal vonjuk be.


Saturday, 17 December 2011

CAKE POPS!!!!

Sokáig nem jelentkeztem, viszont most újra itt vagyok egy nagy dobással!!!Cake pops!!!!Sütinyalóka vagy nyalóka süti???Mindegy is,mert a lényeg, hogy tüneményesen ééééédes, imádom:))
Ez most egy egyszerűbb változat, ami össz-vissz félóra alatt összedobható, mivel a belseje kekszből van, de bármilyen tészta ( maradék gyümölcskenyér, maradék répatorta, red velvet tészta, black bottom cupcake tészta) felhasználható hozzá, csak egy kis krémsajttal kell összegyúrni, hogy olyan állaga legyen, ami könnyen formázható.
Hétfőn ismét készítek egyet a céges Karácsonyi bulira, addig is megosztom ezt az egyszerű kekszes változatot.


Hozzávalók 12 db-hoz:
20 dkg Oreo keksz
10 dkg Philadelphia krémsajt
15 dkg fehércsoki tortabevonó
cukorgyöngy
hurkapálca vagy színes nyalókapálcika ( vagy hogy lehet ez magyarul: lollipop sticks:))
hungarocell  ( ebbe kell beleszúrni őket, sehogy máshogy nem szárítható)

Elkészítés:
1. Az Oreo kekszet egy zacskóban nyújtófával porrá zúzzuk és összegyúrjuk a krémsajttal.
2. Kb. félórára betesszük a masszát a hűtőbe.
3. Kis golyókat formálunk belőle.
4. Vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsoki tortabevonót és először a pálcikát mártjuk bele ( a tetején kb. 1 centit) és beleszúrjuk a kekszgolyót. ( Így nem fog kiesni belőle a golyó.)
5. Ezután a golyót megmerítjük a csokiban úgy, hogy mindenhol érje, megszórjuk cukorgyönggyel és beleszúrjuk őket a hugarocellbe. Hűtőben kb. félóra alatt megköt.

Ennyi!!Csináljátok, élvezzétek, egyétek!!!!!