Sunday, 31 July 2011

Még 3 nap a versenyből!!

Figyelem, figyelem!!!

Aki eddig lemaradt volna, még mindig van kerek egész 3 nap augusztus 3-án, Greenwich-i idő szerint éjfélig, hogy nevezzetek a szülinapi játékra!!!!

Itt megtekinthető, hogy mit lehet nyerni!!
És egy kis motiváció, nézzétek, milyen sok szép fotót kaptam!!!!Egész pontosan 21 pályamű érkezett eddig be:)
Még mindig van idő!!!!

Szeretettel várok Mindenkit egy kis játékra:)

Thursday, 28 July 2011

Marcipánszives choc-chip cupcake


Nem lettek valami szépek a szülinapi cupcake-jeim, de mára még nem adtam fel, sütök még mást is:)

Hozzávalók 12 db-hoz:
100 gr self-raisin flour
1 ek.kakaópor
125 gr puha vaj v. margarin
125 gr kristálycukor
2 tojás
2-3 ek. tej
50 gr choc-chip

Díszítéshez:
kb. 5-8 dkg arany marcipán
kevés porcukor a marcipánnyújtáshoz
arany kapszlik
tejcsokiforgács
szív alakú mézeskalács szaggató


Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A tojásokat a cukorral és a vajjal keverjük habosra.
3. Adjuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet, mixerrel keverjük csomómentesre.
4. Végül mehet bele a tej, majd legvégül a choc-chip. Ezt már ne mixerrel adjuk hozzá:)
5. Kanalazzuk a masszát  12 szilikonos cupcake formába és 10-15 perc alatt süssük készre.
6. Ha kihűlt, vegyük ki a formából és tegyük át őket az arany kapszliba.
7. Porcukorral meghintett deszkán nyújtsuk nagyon vékonyra a marcipánt. Szaggassunk ki 12 szivecskét és tegyük a cupcake-ek tetejére. 
8. Vizes ecsettel kenjünk meg a marcipánsziveket és nyomjuk bele őket a tejcsokiforgácsba.

A nyeremény:)


Alakulunk-alakulunk!!Mint láthattátok,már 5 gyönyörű pályamű is érkezett és még sok-sok várható-remélhetőleg!
De hogy még több motivációt adjak, megmutatom, hogy mi lesz amit a szerencsés nyertesnek postázok augusztus 4-én!
A játék szabályai ITT olvashatók.
Még nem teljes, 1-2 apróság még jön majd hozzá, jelen pillanatban a következőket  tartalmazza:

Toffee fudge sauce
Bramley apple sauce
Golden syrup ( juharszirup)
English mustard
Mentaszósz
1 csomag étcsokis choc-chip
1 csomag tejcsokis choc-chip
1 csomag fehércsokis choc-chip
1 doboz csillag alakú fehércsoki sütidísz
1 doboz pink glitter sütidísz

Hajrá-hajrá, továbbra is IDE várom a pályaműveket!!

A verseny lezárult!

Kedves Versenyzők,Blogolvasók,Mindenki!

Ezennel a Szülinapi blogjáték lezárult.Rengeteg gyönyörű szép mű született és egy fantasztikus kis csapat.:) Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a részvételt, és lesz még játék,ne izguljatok!
A verseny a következő eredménnyel zárult: az ajándékcsomag nyertese Dukai Anita Művésznő lett, ezúton is GRATULA neki!! 
A különdíjat pedig 11 beküldött pályaművel ERA zsebelte be, Erának is hatalmas gratula!:)
És akkor az összesítés:
Era: 11
Rokolya Heni: 10
Dukai Anita Művésznő: 8
Edus: 2
Moha: 2
Zsó: 2
Anyu: 1
Csikós Andi: 1

pályaművet küldött be. Itt most mindegyiket megtekinthetitek és lehet gyönyörködni:))
Köszönet mégegyszer mindenkinek!!!Azért ezentúl is olvassátok a blogot és legyetek aktívak:)
Pusziiiii!!!



Rokolya Heni virslis kiflit sütött


Red Velvet Cake a'la Era


Borsóleves Rokolya Henitől


Fokhagymakrémleves kiflikarikákkal a'la Rokolya Heni


Éééééééés végül Őnagysága Moha is megérkezett egy fergetegesen szép mini Black bottom-mal:)


Gombsüti a'la Moha


Rokolya Heni mai versenyzői: Snidlinges lilahagymás rakott karfiol és gombsüti:)


"Wurst-croissant", avagy Virslis kifli Erától


A Black Bottom láz Erát is elérte:)


Dukai Anita Művésznő -állítása szerint utolsó- pályaműve, a Barackos mini cheesecake


Dukai Anita Művésznő indokolatlanul rózsaszín Whoopie pie-jai


Baconos-pesztós penne bucatinivel újragondolva, Erától


Brokkolis-krémsajtos spagetti Era alkotásában


Nyanyekos tészta a'la Era


Fettucine ( hiányában fusilli) boscaiola Rokolya Henitől


Fokhagymakrémleves Erától


Rokolya Heni pinky Black bottom cupcake-jei


Tésztasaláta Dukai Művésznőtől


Csirkés lasagne HÁZI TÉSZTÁVAL szintén Dukai Anita Művésznő prezentálásában


Rokolya Heni-féle ananászos csirke ezúttal Erától


Dukai Művésznő Chocolate macaroonjai


Edus csodaszépen tálalt és fotózott Blueberry-vanilla scone-jai


Fenti képen Lazacos penne brokkolival a'la Zsó


Black bottom cupcake Dukai Anita Művésznőtől


Nyanyekos tészta Rokolya Henitől, hibátlan tálalásban!


Black bottom cupcake az én Édesanyámtól:)


Az unokatesóim nagyon lelkesek: Virslis kifli Csikós Anditól:)


Rokolya Heni újabb alkotása: Szalonnás-paprikás sült csirkemell


Az első pályamű Erától: Holland almatorta. Csodálatos:)


Era ismét alkot: ezúttal Pesztós-csirkés rizottót.


Éééés Era felpörgött: Brokkolis penne lazaccal:)


Fokhagymás sajtkrémleves a'la Rokolya Heni


Red velvet cake újragondolva: Green Velvet Cake Dukai Anita Művésznőtől:)


Dukai Anita Művésznő is formában: Pesztós-csirkés rizottó


Egy újabb Black bottom cupcake, ezúttal Zsótól:)


Hortobágyi epres palacsinta Hortobágyinétól: köszönjük Edus:)

Szülinapi játék:)


Sokan tudják, sokan nem, miről nevezetes július 28-a: Remek a hangulatom, ma van a szülinapom, hogy az Alma együttes klasszikusát idézzem:)
Eme alkalomból játékot hirdettem a blog Facebook-os oldalán,melyhez bárki csatlakozhat és mindenkit szeretettel várok. Ezen a linken megtehetitek!

A játékszabályok:
Készítsd el bármelyik a blogon található receptet, fotózd le és töltsd fel a blog facebook-os oldalára!
Nevezési határidő:augusztus 3!!!
Sorsolás menete: nevet húzok egy kalapból!
Ajándék: egy mini gasztro-ajándékcsomag, amit még nem állítottam össze, de amint igen, megtudjátok majd, hogy mit tartalmaz!
Egy ember több recepttel is nevezhetek, ahány fotót kapok, annyiszor kerül a pályázó neve a kalapba!
Eddig 3 pályamű érkezett:
1. Anyu: Black bottom cupcake
2. Rokolya Heni: Nyanyekos tészta
3. Laczi Zsóóóó: Lazacos penne brokkolival
Az ő nevük már a képzeletbeli kalapban:)

Akkor hajrá mindenkinek, várok sok-sok receptet!!!
Puszi mindenkinek:
Szofika/ Judi/ Giuditta:)

Wednesday, 27 July 2011

Vargabéles


Elkészült szépséges Vargabélesem!A stíriaival kezdődött fellángoló szerelmem a túrós-tésztás kaják iránt. A recept innen.

Hozzávalók:
25 dkg cérnametélt
8 db réteslap
30 dkg túró
4 tojás
5 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3-4 ek. tejföl
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
csipet só
olaj


Elkészítés:
1. A cérnametéltet enyhén sós vízben kb. 1,5 perc alatt kifőzzük.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá a verjük.
3. A sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral, tejföllel, vajjal, citromhéjjal habosra keverjük.
4. A kifőtt tésztát összekeverjük a tojássárgás masszával majd óvatosan a habot is hozzáforgatjuk.
5. Kiolajozunk egy tepsit. A tepsi aljára 4 db réteslapot teszünk, egyenként mindegyiket megkenjük olajjal, a tepsi szélein is. Nem  baj, ha a réteslap túllóg a tepsin.
6. A negyedik réteslap után beleborítjuk a masszát. A túllógó réteslapokat visszahajtjuk a tetejére,és rátesszük a maradék 4 réteslapot, szintén egyenként megolajozva mindent, majd szépen visszahajtjuk ismét a tetejére, ami túllóg.
7. Előmelegített 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Nekem ugyan nem kellett, de ha idő előtt elkezd a teteje pirulni, beboríthatjuk alufóliával, hogy ne égjen meg, de kell neki a 45 perc, hogy a közepe is megsüljön.





http://borsa.hu/20090130/vargabeles/a_vargabeles_egy_jellegzetesen_magyar_fogas_edes_turos_finomsag/

Stíriai metélt


1 képet sikerült összehoznom erről a kajáról. Az úgy volt, hogy én még sose csináltam ilyet és nagy naivan azt hittem, hogy ehhez csak szélesmetélt tészta kell, amit össze kell keverni a túrós-tojásos cuccal és megsütni. Aztán találtam egy receptet,és hopp-kopp....Ehhez tésztát kell gyúrni, ráadásul a túróval...Akkor már minden mindegy alapon, nekiálltam a fenti recept alapján. Hűen követtem az utasításokat, kivéve a liszt mennyiségét, abból kb. 1,5-szer annyit kellett hozzátennem,mint amit a recept írt, de ez nem a recept hibája, hanem az itteni túróé,ami nem olyan mint otthon, így sokkal több liszt kell hozzá, hogy összeálljon. DE azóta már megtaláltam-mily meglepő, lengyel boltban- a twaróg-ot, ami full olyan,mint az otthoni túró,így a mai vargabéles már azzal készült. Na de térjünk vissza a stíriaira.

Hozzávalók:
50 dkg túró
5 tojás
18 dkg liszt
mazsola( kihagytam)
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 nagy doboz ( 375 ml) tejföl
csipet só
10 dkg porcukor

Elkészítés:
1.A túrót a liszttel, 1 egész tojással, 1 tojássárgájával, sóval, 1 ek.porcukorral, 1 ek. tejföllel összegyúrjuk.
2.Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk,1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
3.Bő, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
4. 6 dkg vajat a maradék 3 tojássárgájával és a maradék porcukorral kikeverünk,hozzáadjuk a citromhéjat,maradék tejfölt,mazsolát.
5. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan elkeverjük a tojássárgás masszával.
6. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a tojásos cuccal.
7. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit és kilisztezzük. Beleborítjuk a tésztát és előmelegített 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Tuesday, 26 July 2011

Black bottom cupcakes a'la Hummingbird Bakery


Mikor a Moha a Hummingbird Bakery-ben dolgozott, mindig hozta haza a kimaradt cupcake-eket. A Red velvet volt az egyik kedvenc, a Black bottom meg a másik. Úgyhogy tegnap beletette a Moha a bogarat a fülembe, hogy ha még maradt Philly, süssek Black bottomot. Gyorsan küldött is egy receptet én meg gyorsan megsütöttem::) A recept az eredeti Hummingbird recept, 12 cupcake-re szól, de én csak 6-ot sütöttem,mert már volt itthon 12 másik cupcake. De azért most az eredetit teszem közzé.

Hozzávalók ( 12 darabhoz):
A csokis alaphoz:
190 gr sima liszt
120 gr kristálycukor
40 gr kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
40 ml napraforgóolaj
1,5 teáskanál ecet
fél teáskanál vanilia eszencia

A krémsajtos réteghez:
140 gr krémsajt
60 gr kristálycukor
1 tojás
fél tk. vanilia eszencia
csipet só
100 gr choc chip

A krémsajt frostinghoz ( nálam ez most elmaradt):
300 gr porcukor
50 gr vaj
125 gr krémsajt


Elkészítés:
1.Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.A csokis alaphoz egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a cukrot. Elektromos mixerrel keverjük el alaposan, hogy ne maradjanak benne csomók.
2. Egy kis kancsóban keverjük össze az ecetet, az olajat, a vanilia eszenciát és 125 ml vizet. Fokozatosan adagoljuk a kancsó tartalmát a lisztes-kakaós keverékhez,és addig mixeljük, míg homogén állagú nem lesz.
3. A masszát osszuk el a 12 cupcake forma alján, annyit tegyünk bele, hogy a forma kb. 2/3-ig legyen.
4.A krémsajtos cucchoz keverjük el a krémsajtot a porcukorral, tojással,sóval, vanilia eszenciával. Kézzel keverjük hozzá a choc chip-et.
5. Minden cupcake tetejére kb. 1 evőkanálnyit tegyünk a krémsajtos cuccból és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg. Ha teljesen kihűltek, akkor vegyük őket ki a formából.
6. És ha ez még mind nem elég, akkor a krémsajtot a porcukorral és a vajjal keverjük simára, töltsük zacsiba és díszítsük vele a cupcake-ek tetejét, legvégül kakaóporral szórjuk meg.
A világ legeslegjobb cupcake-je, bármennyit meg lehet belőle enni!!!!!