Pihentetős mézeskalács- tejmentes

Van már több mézeskalács recept is a blogon, idén viszont egy újat próbáltam ki, nevezetesen a Lucullus mézeskalács fűszerkeverék tasakjának a hátoldalán lévő receptet. Tejmentesen készítettem ezt is, mint idén mindent, hogy én is tudjak enni belőle. Díszíteni lehet mézeskalács írókával, melynek receptje a fenti linken szintén megtalálható.Nálunk most üresen maradtak, a Férjem így kérte.


Hozzávalók:
3-4 gáztepsinyi adaghoz

50-55 dkg liszt
1/2 tk. só
1 tasak Lucullus Édes-mézes Mézeskalács fűszerkeverék
1,5 kk. szódabikarbóna
1,5 dl méz
1 egész tojás 
5 dkg növényi margarin (pl. Liga)
13 dkg porcukor

Elkészítés:
1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, fűszerkeveréjet, elkeverjük.
2. A margarint a mézzel összeolvasztjuk, elkeverjük benne kézi habverővel a tojást és a porcukrot és a lisztes keverékbe öntjük.
3. Kézzel vagy géppel összegyúrjuk a masszát és fóliába csomagolva 5-6 órára vagy akár egy éjszakára, egy egész napra is hűtőbe tesszük.
4. A pihentetés után lisztezett munkalapon fél centi vastagra nyújtjuk, tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket.
5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Vigyázzunk, ne süssük túl. 


 

Megjegyzések