Áfonyás túróalagút

Megint rég jelentkeztem, de most egy szuper gyors,könnyű, finom, nyári desszerttel jövök. Puffinnál láttam meg az epres túró alagutat és rögtön átalakítottam picit,mert bevallom, nekem már kezd a könyökömön kijönni az eper. Igazán finomat nem is kaptam egyszer sem idén, és a málnát, áfonyát amúgy is sokkal jobban szeretem. Ki lehet fogni néha olcsón / olcsóbban áfonyát, így én azzal készítettem ezt a mennyei desszertet. Ajánlom szeretettel. 


Hozzávalók: 
26x10x8 cm-es formához

250 gr túró
150 gr natúr joghurt
4 ek. vaníliás porcukor
csipet só
2 dl habtejszín
1 dl tej
2 ek. porzselatin
125 gr friss áfonya




Elkészítés:
1. Egy kisebb őzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a formán, hogy majd vissza tudjuk hajtani.
2. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a joghurtot, cukrot, sót.
3. A habtejszínt kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.
4. Egy kis tálkába öntjük a tejet, rászórjuk a zselatint és mikróban 20-30 mp alatt megmelegítjük, csomómentesre keverjük.
5. Kézi habverővel kevergetve, teaszűrőn átpasszírozva a túrós masszához adjuk a zselatint, hozzákeverjük óvatosan a tejszínhabot is, végül beleforgatjuk az áfonyát.
6. A kibélelt őzgerincformába öntjük a masszát, visszahajtjuk a folpack széleit és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Megsúgom, nekem 2 óra alatt teljesen megkötött a cucc, szeletelhetővé, fogyaszthatóvá vált, de persze az ilyen zselatinos édességeket célszerű késő este elkészíteni és reggel felvágni, kóstolni.


Megjegyzések

  1. én friss eperrel készítettem, isteni lett...ééés, képzeljétek ha még meglocsolod a tetejét mentás eperdzsemmel...én itt találtam az ötletet hozzá http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés
  2. Fincsi lehet! Szeretem az ilyen könnyed desszerteket (is) :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése