Kukorica krémleves

Nem, nem és nem! Nem tudok levest fotózni, krémlevest meg pláne nem! Igaz, nem is voltam ma ráhangolódva a fotózásra, de ez a leves annyira de annyira isteni, hogy muszáj megosztanom Veletek. Sajnos nem én találtam ki, hanem Katuci, ezúton is köszi! Kis túlzással 5 perc alatt kész és egy kis díszítéssel roppant látványos, szépszínű levest rittyenthetünk az asztalra. Viszont a mennyiséget duplázni, de méginkább triplázni illik, mert ez éppen, hogy csak 2 kis tányérka. Nem igazán tudtam, hogy milyen ízvilágot várjak egy olyan levestől, aminek fő alkotóeleme a konzerv kukorica, de rég csalódtam pozitívan ekkorát egy receptben:) Ráadásul egy kedves ismerősöm is elkészítette a napokban és biztosított róla, hogy ez isteni, szóval hajrá, krémleves kukorica konzervből, szuper jóóó!

Hozzávalók:
1 konzerv kukorica ( nettó 260 gr)
5 dl alaplé ( lehet zöldség-vagy hús)
1 dl tejszín
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pici olaj

Tetejére:
pirított tökmag

Elkészítés:
1. Pici olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával. Felöntjük az alaplével ( nekem 5 dl víz 1 csirkehúsleves-kockával, a szokásos :), hozzáadjuk a lecsepegtetett kukorica konzervet és pár percig főzzük.
2. Botmixerrel leturmixoljuk és szűrőn átpasszírozzuk, hogy ne maradjanak benne héjdarabok.
3. Visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a tejszínt, egyet rottyantunk rajta és kész is, lehet tálalni.
Fűszerezni ízlés szerint lehet, de így is isteni finom.:)


Megjegyzések

Megjegyzés küldése