Ismét Zserbótorta készült, ezúttal ajándékba.Karácsony előtt már nagy sikert aratott, akkor is és most is Erika tökélyre fejlesztett receptje alapján.
Hozzávalók:
20 cm-es tortaformához
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
40 ml tej
7 gr friss élesztő
1 tojássárgája
csipet só
csipet sütőpor
1-2 ek. porcukor
1 kk. kristálycukor az élesztő felfuttatásához.
A töltelékhez:
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
sárgabaracklekvár
A tetejére:
10 dkg étcsoki
fél és negyed dió
Elkészítés:
1. A kapcsos tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2.Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
3.A lisztet összemorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját, porcukrot, sót, sütőport és összedolgozzuk.
4. Picit pihentetjük, kelesztjük a tésztát, addig ledaráljuk a cukrot és a diót a töltelékhez.
5. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és 5 egyenlő részre osztjuk.
6. A gömböcöket kör alakúra nyújtjuk és elkezdjük rétegezni a tortát: tészta-lekvár-cukros dió. Így folytatjuk, míg el nem fogy minden, a tetejére tészta kerül.
7. Előmelegített sütőben kb.30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk belőle.
8. Ha a torta kihűlt, bevonjuk csokival, fél és negyed diószemekkel díszítjük.
A csoki temperálásáról a legjobb összefoglalót Praliné Zsuzsinál olvashatjátok.
Hűű ilyet is készítsünk:) Megtanítjuk majd Vilit mi a jó:)haha
VálaszTörlés