Csokiszuflé



Van már vagy 3 hónapja, hogy vettem két szufléformát. Ma jött el az ideje, hogy használjam is őket. A csokiszuflé receptet innen választottam.
Hozzávalók:
7 dkg étcsokoládé
6 dkg vaj
1 ek. liszt
fél ek. kakaópor ( plusz a forma kikenéséhez egy kevés)
1 egész tojás
2 ek. cukor
2 db szufléforma


Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt, kapcsoljuk a legmagasabb fokozatra. ( Nálam 220 fok a hőlégkeverésesen.)
2. A szufléformákat vajazzuk ki és kakaóporral szórjuk be (mintha csak kiliszteznénk, de kakaóval:))
3. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokit és a vajat. Ha homogén, vegyük le a tűzről, keverjük bele a kakaóport, a cukrot, a tojást és a lisztet. 
4.Kanalazzuk a formákba és 9!!percig süssük.
5. Ha kész, borítsuk egy tányérre, várjuk 1-2 másodpercet és a formát óvatosan emeljük le a desszertünk tetejéről.
Figyelem: a szuflé akkor jó, ha a külseje már kérgesedik, a belseje viszont folyós marad.
Az eredeti recept 7 perc sütést ír, én 7 perc  után kiborítottam, de nem volt kérges a széle, szétfolyt az egész. Azzal már sajnos nem tudtam mit csinálni, úgy kellett megennem, viszont a másikat azonnal visszadugtam a sütőbe még 2 percre, és így lett a jó.
A kép erről készült.
Gondolom minden sütőnél más az idő,mindenkinek ki kell kísérleteznie, hogy az ő sütőjét meddig kell előmelegíteni és hány percig kell sütni a szuflét.
Én kb. 8-10 percig melegítettem elő és 9 percig sütöttem, de lehet az legközelebb 10 is.
Úgy érzem, ez a legközelebb már nincs messze.
De nagyon édes, nagyon csömör, egyet is alig lehet megenni belőle.
De mennyei.

Megjegyzések

  1. hány darab lesz ebből az adagból? hány főnek elég?
    nagyon jól néz ki, köszi a receptet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése