Friday, 12 November 2010

Evfordulos marcipanos citromtorta

2005.november 11-e ota egyutt a Picimmel:)) Ezt a tortat dobtam ossze tegnap, meg a poharas cheesecake melle.
Hozzavalok:
2 tojas
125 gr cukor
125 gr liszt
0,5 dl langyos viz
0,5 dl etolaj
1 kk. sutopor
1 citrom heja es leve
25 dkg arany marcipan
A disziteshez ezust eheto gyongyok es kandirozott citrom-es narancshej keverek. 

Elkeszites:
1. Valasszuk szet a 2 tojast. 
2. A feherjet verjuk kemeny habba es tegyuk felre. A sargajat keverjuk habosra a cukorral, adjuk hozza a langyos vizet es az etolajat is. Mehet bele 1 citrom leve es reszelt heja. Ne sporoljunk, legyen jo citromos. Elvegre citromtortat keszitunk.
3.Adjuk hozza a sutoporral elkevert lisztet is es turmixoljuk tovabb.Vegul ovatosan keverjuk bele a feherjet.
Mivel ez egy fel adag piskotateszta, egy 22 cm-es (nem kapcsos) kis tortaformaban sutottem. Elomelegitett sutoben, 180 fokon 20 perc alatt meg is sult.
4. Ha kihult, vegyuk ki a formabol, es a tetejet-oldalat kenjuk meg lemon curd-del.
En eheto cukorgyonggyel es kandirozott narancs-illetve citromhejjal diszitettem.Ezuttal elmaradt a marcipanfestes, majd legkozelebb:)
Es vegul egy kep rolam, az unnepi viragcsokrommal.
Koszonom Picim :)

No comments:

Post a Comment