ZSENI Kakaós csiga

A tésztája olyan,mintha leveles lenne, de sem hajtogatni, sem pihentetni nem kell. A tölteléke pedig nem tocsog a cukorban,mivel banán az alapja.


Hozzávalók:

A tésztához:
500 g liszt 
fél tk. só 
2 tk. őrölt kardamom
300 ml tej 
25 g cukor 
7 g porèlesztő 
80 g olvasztott vaj

A kenèshez:
 olvasztott vaj

A töltelékhez:
2 érett banán 
4 cs. vaníliás cukor (32 g)
Kb. 3 ek. holland kakaópor 
Szükség esetén víz 

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kidagasztjuk a szokásos módon majd letakarva duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a banánokat a vaníliás cukorral és a kakaóporral késes aprítóban simára dolgozzuk. Sűrű de kenhető masszát kell kapjunk, ha szükséges pici vízzel lehet  hígítani.
3. A megkelt tésztát 5 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle, letakarva kb. 10 percig pihentetjük.
4. A gombócoka egyenként olyan vékony téglalappá nyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és egymás tetejére pakoljuk őket úgy,hogy minden réteg közé vékonyan egy ecsettel olvasztott vajat kenünk.
5. Ha kész az 5 réteg tovább nyújtjuk őket már együtt, vékony téglalappá. Megkenjük a csokikrèmmel és a keskenyebb felénèl fogva szorosan feltekerjük.
6. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és tepsire vagy jenaiba tesszük őket. 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.  Én jenaiban sütöttem mert szeretem ha összeèrnek sülès közben a csigák és így nem száradnak ki. 



Megjegyzések