Gesztenyés keksz

Ma reggel úgy alakult a cukiműhelyben, hogy kimaradt egy fél csomag gesztenye massza, így gondoltam összedobok a kisfiamnak valami jó kis kekszet belőle. Mivel olajos magvakat elég ritkán eszik ( egészben még nem merem neki adni), így arra gondoltam, darált mandulával fogom dúsítani a kekszet. Szerintem egyébként bármilyen olajos mag őrleménnyel helyettesíthető ( dió, mogyoró). Nagyon finom, sűrű, tömör keksz lett, egy igazi energiabomba.



Hozzávalók: 10 db kekszhez
125 g natúr, cukrozatlan gesztenye massza kiolvasztva ( Lidl-ben a kék színű)
120 g őrölt mandula
35 g gluténmentes zabpehelyliszt
1 tojás
50 g porcukor
ízlés szerint fahéj
kb. 10 ml rumaroma (elhagyható vagy helyettesíthető narancslével esetleg kávéval)

Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót kézzel vagy robotgéppel összedolgozzuk és 15 percre félretesszük.
2. Diónyi gombócokat formázunk ( én ehhez a művelethez gumikesztyűt szoktam használni) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Kézzel kicsit ellapogatjuk őket és villával megmintázzuk.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.



 

Megjegyzések