Pesztós-sajtos-sonkás teljes kiőrlésű kiflik

Az alapötlet ebből a bejegyzésemből született, de ezúttal teljes kiőrlésű változatban, így cukorbetegek és diétázók is nyugodtabban fogyaszthatják.


Hozzávalók:
16 db kiflihez

200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g sima búzaliszt
10 g só
200 ml rizstej ( bármilyen tejjel készíthető)
1 tk. cukor
20 g friss élesztő
20 g olvasztott vaj vagy olaj (én most napraforgó olajat tettem bele)

A töltelékhez:
zöld pesztó ( én a Lidl-ben kapható kis üvegest használtam)
reszelt sajt
bármilyen sonka, kis kockákra vágva

A tetejére:
1 felvert tojás

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát gyúrunk és letakarva kb. félóráig kelesztjük.
2. Ha megkelt a tészta, 2 részre osztjuk, az egyiket kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük pesztóval, megszórjuk a reszelt sajttal és a sonka kockákkal és tenyerünkkel kicsit lenyomkodjuk a tölteléket.
3. Pizzavágóval 8 részre osztjuk a tésztát, mintha egy pizzát vágnánk fel és a cikkeket a szélesebb felüknél kezdve feltekerjük. A másik tésztadarabbal is hasonlóképp járunk el.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, lekenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
TIPP: ha valaki nem szeretné teljes kiőrlésű liszttel, nyugodtan csinálja sima lisztből a tésztát, semmi változtatás nem szükséges. Másnap is nagyon finom puha marad.


 

Megjegyzések