Sok-sok éve volt már egy avokádós zabkeksz a blogon, ezt most leporoltam és pisztáciával tettem kicsit izgalmasabbá. Finom, másnap is puha keksz, amiből ily módon mindennemű zsiradék kispórolható.
Hozzávalók:
kb. 12-14 db kekszhez
1,5 csésze finom szemű zabpehely
0,5 csésze sima liszt
csipet só
1 narancs reszelt héja
1,5 tk. sütőpor
0,5 tk. szódabikarbóna
0,5 csésze cukor
1 tojás
1 érett avokádó
1 narancs leve
1 tk. natúr pisztácia paszta
Tetejére: (ez el is hagyható)
kb. 1 ek pisztácia paszta
kb. 2 ek. habtejszín
Elkészítés:
1. Egy tálban elkeverjük a zabpelyhet, lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, cukrot.
2. Késes aprítóba tesszük az avokádót, tojást, narancs levét, pisztácia pasztát és simára keverjük.
3. Elkeverjük a 2 tál tartalmát és evőkanálnyi halmokat teszünk sütőpapíros tepsire. Kör alakúra igazítjuk a kanállal és kicsit ellapogatjuk őket.
4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig sütjük őket.
5. Tetejére pisztácia mázat teszünk, ehhez a pisztácia pasztát annyi tejszínnel fellazítjuk, hogy egy sűrű, de kenhető krémet kapjunk. Ezzel kenjük meg vékonyan a kihűlt kekszek tetejét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése