Last minute receptet hoztam a karácsonyi sütésből megmaradt tojásfehérjék gyors és egyszerű eltüntetésére. Tejmentes, gluténmentes, így ételérzékeny vendégeinknek is tudunk kedveskedni ezzel a finomsággal.
Hozzávalók ( 16 db-hoz):
120 g tojásfehérje ( 4 nagyobb tojásból)
1 nagy csipet só
170 g porcukor
180 g kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Mikor kezd fehéredni, több részletben hozzáadjuk a porcukrot.
2. Amikor már sűrű, de folyékony a massza, akkor spatulával belekeverjük a kókuszreszeléket. Én itt kb. 10 percig pihentettem, annyi idő alatt kicsit megszívta a kókusz a nedvességet és könnyebb volt adagolni.
3. Evőkanállal egyforma halmokat adagolunk sütőpapíros tepsire és hőlégkeveréses 180 fokon 14-15 perc alatt készre süjük.
4. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, akkor könnyen leválik a sütőpapírról.
Olvasztott étcsokival spinelhetjük a tetejét vagy kimárthatjuk a talpát, de ez a lépés el is hagyható. Egy jó kis keserű csoki díszítéssel azért ellensúlyozható, hogy igen csak édes ez a süti. De nagyon finom. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése