Sütőtök krémleves - tejmentes

Ez most egy olyan recept lesz, amihez mennyiségeket nem tudok adni, így inkább csak ötlet, inspiráció, hogy a tejmentes étkezést követőknek sem kell lemondani egy finom krémlevesről. 

Hozzávalók:
2 adaghoz

1 kisebb sütőtök
mandulatej
só, bors
szárított kakukkfű

Tálaláshoz:
pirított dió
pirított kenyérkockák

Elkészítés:
1. A sütőtököt feldaraboljuk és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából és kihűtjük.
2. A kihűlt sütőtököt botmixerrel vagy késes aprító segítségével krémesre turmixoljuk és átöntjük egy lábasba.
3. Felöntjük ízlés szerint mandulatejjel ( attól függ ki mennyire hígan vagy sűrűn szereti), sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
4. Rottyantunk egyet rajta és készen is van. Pirított dióval és pirított kenyér kockákkal tálaljuk.



 

Megjegyzések