Újabb sütőtökös recepttel érkezem, melyet Instagramon találtam Sass Orsinál. Nincs benne tejtermék, tojás, gluténmentes, a cukor édesítőre történő cserélésével pedig cukormentessé is tehető. Én egyből dupla adaggal indítottam, és milyen jól tettem, nagyon finom.
Hozzávalók:
kb. 25 db kekszhez
200 g zabliszt (vagy zabpehely ledarálva finomra)
160 g sütőtökpüré
100 g cukor
100 g tejmentes margarin (pl.Liga )
2 tk. őrölt fahéj
2 tk. sütőpor
1 nagy csipet só
ízlés szerint apróra tört étcsoki vagy étcsoki pasztilla
Elkészítés:
1. Egy tálban elkeverjük a száraz anyagokat: liszt, só, sütőpor, fahéj.
2. Az olvasztott margarint a cukorral kézi habverővel elkeverjük, mehet hozzá a sütőtökpüré majd a száraz anyagok. Legvégül a csoki darabkákat is belekeverjük.
3. Vizes kézzes gombócokat formázunk a masszából, kissé ellapítjuk és sütőpapíros tepsire tesszük őket.
4. 180 fokra előmelegített sütőben 16-17 perc alatt készre sütjük. Várjuk meg, hogy kissé kihűljön, majd ezt követően vegyük le a tepsiről.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése