Sütőtökös-csokis keksz (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán)

 Újabb sütőtökös recepttel érkezem, melyet Instagramon találtam Sass Orsinál. Nincs benne tejtermék, tojás, gluténmentes, a cukor édesítőre történő cserélésével pedig cukormentessé is tehető. Én egyből dupla adaggal indítottam, és milyen jól tettem, nagyon finom.

Hozzávalók:

kb. 25 db kekszhez

200 g zabliszt (vagy zabpehely ledarálva finomra)

160 g sütőtökpüré

100 g cukor

100 g tejmentes margarin (pl.Liga )

2 tk. őrölt fahéj

2 tk. sütőpor

1 nagy csipet só

ízlés szerint apróra tört étcsoki vagy étcsoki pasztilla

Elkészítés:

1. Egy tálban elkeverjük a száraz anyagokat: liszt, só, sütőpor, fahéj.

2. Az olvasztott margarint a cukorral kézi habverővel elkeverjük, mehet hozzá a sütőtökpüré majd a száraz anyagok. Legvégül a csoki darabkákat is belekeverjük.

3. Vizes kézzes gombócokat formázunk a masszából, kissé ellapítjuk és sütőpapíros tepsire tesszük őket.

4. 180 fokra előmelegített sütőben 16-17 perc alatt készre sütjük. Várjuk meg, hogy kissé kihűljön, majd ezt követően vegyük le a tepsiről.


Megjegyzések