A blogoláshoz való visszatérésem egyik oka, hogy Zéről kiderült, tejre és tojásra érzékeny. Így most azok járnak jól, akik szintén ilyen étrendet folytatnak, mert nyilván javarészt ilyen receptek lesznek. Ezt a sütit aznap sütöttem, mikor kiderült az érzékenysége, hogy ne legyen annyira elkeseredve :) Nagyon finom, másnap is puha süti. Ez a recept kifejezetten ezzel a lisztkeverékkel működik, valószínűleg másfajta liszt nem lesz jó hozzá.
Receptet itt találtam.
Hozzávalók:
kb. 24x24 cm-es tepsihez
210 g Éden Prémium Bake Free piskóta-muffin lisztkeverék
csipet só
6 g sütőpor
1 tk. fahéj
100 g cukor
70 g darált dió
250 g növényi tej (én kókusztejet használtam)
Tetejére:
250 g fagyasztott meggy kiolvasztva, lecsepegtetve
10 g Éden Prémium Bake Free piskóta-muffin lisztkeverék
kb. 1-2 tk. fahéj
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel elkeverjük: először a száraz anyagokat, majd folyamatosan hozzáadva a növényi tejet.
2. Sütőpapírral bélelt 24x24 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük ( alsó-felső sütés)
3. A meggyet kiolvasztjuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük és elkeverjük a liszttel, fahéjjal. Megszórjuk a piskóta tészta tetejét a meggyel, kicsit bele is nyomkodhatjuk.
4. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlés utcán kockákra vágjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése