A tökéletes banánkenyér - gluténmentes, cukormentes, tejmentes

 Ennek a receptnek most nagyon helye van itt. Mindig úgy járok a banánkenyérrel, hogy sütöm vagy 100 percig és az a vége, hogy basszus ez nyers. Mindegy, én már vissza nem teszem, jó ez így. Most meglett Bereczky Tominál a tökéletes banánkenyér. Nem kell 100 percig sütni, nem határeset, hogy átsült-e és ezek tetejébe még gluténmentes, cukormentes, tejmentes is. 

Jöjjön a recept!

Hozzávalók:

(1 püspökkenyér formához)

3 db érett banán

2 db tojás

3 ek. hajdinaliszt

1 tk. fahéj

1 tk. sütőpor

2 ek. darált dió

1 ek. negyedannyi édesítő

nagy csipet só 

3 ek. kókuszzsír olvasztva (vagy bármilyen zsiradék)

Közepébe:

2 db banán

Tetejére:

durvára tört dió

Kávésziruphoz:

60 ml espresso

100 ml növényi tej

1 ek. negyedannyi édesítő



Elkészítés:
1. A banánokat botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót sorban és simára keverjük.
2. A massza felét sütőpapírral bélelt püspükkenyér formába simítjuk majd ráfektetünk 2 db banánk. Ráönjük a maradék masszát úgy, hogy befedje a banánokat.
3. Megszórjuk dióval és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
4. A kávémáz hozzávalóit egy kis lábasba öntjük és felforraljuk. Addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Nekem kb. 2 evőkanálnyi kávészirup maradt a lábasban. Még melegen a kenyér tetejére locsoljuk és ha magába szívta már szeleteljük is. Melegen is, hidegen is isteni finom.



Megjegyzések