Régen hoztam már rendes ételt. Tehát nem sütit, kekszet, kelt tésztát, péksütit. Most egy villámgyors ebéd / vacsora ötletet hoztam, ami illeszthető gluténmentes, tejmentes, tojásmentes étrendbe.
Hozzávalók:
2 adaghoz
1 kis fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
200 g magas hústartalmú sonka ( Lidl-ben kapható Pikok Pure sonkákat használok)
4-5 rózsa brokkoli (fagyasztott)
3 ek. paradicsompüré
só,bors
kb. fél dl cukrozatlan mandulatej
100 g köles tészta (Éden Prémium)
Elkészítés:
1. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott lilahagymát, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát és alaposan lepirítjuk.
2. Hozzáadjuk a fagyasztott brokkoli rózsákat és egy pici vizet és fedő alatt 10-15 percig főzzük kislángon.
3. Mehet hozzá a paradicsompüré, ízlés szerint só, bors és annyi mandulatej,hogy egy sűrű szószt kapjunk.
4. Hozzáadjuk a kifőtt kölestésztát és összerottyantjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése