PIZZÁS CSIGA- TELJES KIŐRLÉSŰ, kelesztés nélkül, 30 perc alatt

Korábban már felkerült ez a villámgyors, kelesztés nélküli Pizzás csiga a blogra, de ezúttal teljes kiőrlésű liszttel készítettem. És egy újfajta feltekerési módot használtam, amit Áfonya mámora blogján láttam, mégpedig azt, hogy a lágy töltelékes csigákat nem egyben tekerjük fel mint egy bejglit és aztán szeleteljük, hanem felcsíkozzuk a töltelékes tésztát. Az utolsó képen láthattok ehhez fázisfotókat. Nagyon szuper, gyors, egyszerű, nem folyik ki a töltelék,  nem deformálódnak el a csigák, mint szeleteléskor, én ezentúl minden töltelékes csigát így vágok majd fel. 


Hozzávalók:
kb. 14 db csigához

A tésztához:
220 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g sima búzaliszt
10 g só
200 g növényi tej (mandulatejet használtam)
1 tk. só
20 g friss vagy 7 g porélesztő
20 g olvasztott vaj vagy olívaolaj

A töltelékhez:
2 ek. paradicsompüré
só, bors, oregano, olívaolaj
kb. 15 dkg sovány sonka
kb. 10 dkg trappista sajt


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (alsó-felső sütési mód.)
2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt majd a tészta többi hozzávalójával együtt kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk, kidagasztjuk.
3. Nem kell meleg helyen letakarva keleszteni egy percig sem: azonnal nyújthatunk belőle egy 35x45 cm-es téglalapot.
4. Addig hagyjuk így pihenni a tésztát, amíg elkészítjük a tölteléket: felkockázzuk a sonkát, lereszeljük a sajtot és elkészítjük a pizzaszószt: a paradicsompürét kb. 2-3 ek. vízzel, sóval, borssal, oregano-val, olívaolajjal kikeverjük.
5. A téglalapot egyenletesen megkenjük a pizzaszósszal, eloszlatjuk rajta a sonkát és megszórjuk reszelt sajttal.
6. A keskenyebbik oldala mentén a tésztát félbehajtjuk, tehát egy ugyanolyan hosszú, de fele olyan széles sávot kapunk. Ezt pizzavágóval vagy éles késsel felcsíkozzuk (nekem 14 db lett) és a csíkokat egyenként feltekerjük.
7.Olajjal kikent jénai tálba tesszük a csigákat és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

ű







Megjegyzések