Kakukkfüves burgonyafőzelék GLUTÉNMENTES, TEJMENTES, diétás

Egy főzeléket is beilleszthetünk az egészséges, diétás étrendbe. Én már régóta minden főzeléket ezen alapelv alapján készítek: nincs hozzá rántás, habarás, liszt hozzáadás, önmagával sűrítem. Végtelenül egyszerű és gyors, bármilyen zöldségből készült főzelékre alkalmazható, most egy krumplifőzeléken keresztül mutatom, én hogyan készítem.

Hozzávalók:
2 adaghoz

500 g krumpli 
4-5 db babérlevél
só, bors, kakukkfű ízlés szerint
kb. fél dl növényi tej

Elkészítés:
1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és bő, sós vízben a babérlevéllel puhára főzzük.
2. Kivesszük a babérleveleket és az összes vizet leöntjük róla.
3. A főtt krumpli kb. egyharmadát botmixerrel pürésítjük és visszatesszük a főzeléket a tűzhelyre, majd annyi növényi tejet adunk hozzá, amennyivel a kívánt sűrűséget elérjük. Kavarunk rajta kettőt, kóstolás után sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és már készen is van. 


 

Megjegyzések