Gluténmentes sajtos kocka

 Villámgyorsan elkészülő, gluténmentes sós finomság. Szilveszterre pont jó is lesz. Az eredeti recept innen

Hozzávalók:
220 g reszelt sajt (trappista)
165  barna rizsliszt
1 nagy csipet só
80 g vaj vagy margarin
1 nagyobb tojás ( 60-65 g-os)
Tetejére:
reszelt parmezán

Elkészítés:
1. A parmezán kivételével a hozzávalókat kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk és folpackba csomagolva 20-30 percre hűtőbe tesszük.
2. Rizsliszttel szórt felületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk és kockákra vagy csíkokra vágjuk.
3. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, vizes ecsettel lekenjük a tetejüket és megszórjuk reszelt parmezánnal vagy magokkal (szezámmag, lenmag, tökmag, köménymak, szemes mák stb.)
4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.



Megjegyzések