Meggyes-mákos muffin - glutén-, cukor-és tejmentes

 Amióta megtaláltam Kingánál ezt a szuper muffin alapreceptet, csak ezt használom. Gluténmentes, hozzáadott cukormentes, tejmentes. Készítettem már áfonyásat,  banános-fahéjasat és epreset is. Mind isteni. Most Kingánál láttam meg a meggyes-mákost, ami az egyik kedvenc ízkombóm, így naná, hogy kipróbáltam. Ez az eddigi legjobb, bár ez nem meglepő, mert nálunk mákimádat van :) 


Hozzávalók:
12-14 db-hoz:

Száraz anyagok:
90 g  hajdinaliszt
40 g kókuszliszt
40 g darált mák
csipet só
1 tk. sütőpor
2/3 tk. szódabikarbóna
20 g negyedannyi édesítő

Nedves anyagok:
2 tojás
75 olvasztott kókuszzsír
200-250 g bármilyen növényi tej 

Továbbá:
1 marék meggy


Elkészítés:
1. A száraz anyagokat elkeverjük egy tálban. Egy másikban kézi habverővel a nedves anyagokat.
2. Spatulával összekeverjük a 2 tál tartalmát. Ha szükséges, adjunk még hozzá tejet, ezek a lisztek elég sok folyadékot felvesznek. Egyszer-kétszer átkeverjük a masszát és már érezzük, hogy sűrűsödik. Szóval egy nem folyós, de azért kanalazható masszát kell kapnunk.
3. Végül belekeverjük a meggyet is és elosztjuk 12-14 db szilikonos muffinkapszliban.
4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.



Megjegyzések