Isteni finom, másnap is puha muffint hoztam, ami gluténmentes, cukormentes és tejtermék mentes. Az alaprecept Perjes Kingától származik, amit én egy kicsit továbbgondoltam illetve felturbóztam. A legjobb benne, hogy nem kell hozzá bolti lisztkeverék, mindössze két különböző liszt. Eszméletlen jó állaga van a tésztának, feltétlen próbáljátok ki:)
Hozzávalók:
14 db muffinhoz
Száraz anyagok:
120 g hajdina liszt
80 g kókusz liszt
csipet só
20 g negyedannyi édesítő
1 citrom reszelt héja
1 tk. sütőpor
2/3 tk. szódabikarbóna
Nedves anyagok:
2 egész tojás
75 g olvasztott kókuszzsír
350 ml cukrozatlan mandulatej (vagy más növényi tej)
Továbbá:
kb. 100 g friss áfonya
Elkészítés:
1. Egy edényben elvegyítjük a száraz anyagokat. Egy másik tálban kézi habverővel elkeverjük a nedves anyagokat.
2. A két tál tartalmát összeforgatjuk, végül beleszórjuk az áfonyát is.
3. Elosztjuk a masszát szilikonos muffin kapszlikba és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése