"Köleskoch": gluténmentes, tejmentes, cukormentes

Kölestúró tortát szerettem volna kipróbálni, de a végeredmény teljesen olyan ízű lett, mint a rizskoch, így a köleskoch nevet adtam neki. Isteni finom puha, szivacsos állagú süti, ami bármilyen gyümölccsel fogyasztható, esetleg sodót is készíthettek hozzá, nekem ez most így, friss eperrel passzolt az étrendembe, reggelire.


Hozzávalók:
16 cm-es formához

50 g köles
csipet só
10 g negyedannyi édesítő
200 g cukrozatlan mandulatej (vagy bármilyen növényi tej)
1/2 citrom reszelt héja
2 tojás külön választva
friss eper a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A kölest alaposan átmossuk, a csipet sóval, édesítővel és mandulatejjel fedő alatt kislángon kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük. Sűrű pép lesz belőle.
2. Hozzáadjuk a citromhéjat és a 2 tojás sárgáját majd óvatosan beleforgatjuk a tojás felvert fehérjét is.
3. Kókuszzsírral kikent tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.  
Melegen is, hidegen is nagyon finom, puha, szivacsos állagú süti.

Számított tápérték az egész süteményben:
367 kcal, 32.9 g CH, 14.4.g zsír, 19.9 g fehérje

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Megjegyzések