Tepsis Raffaello

Közkívánatra meghoztam Anyukám tepsis Raffaello receptjét. Isteni finom sütemény. :)

Hozzávalók:
20x32 cm-es tepsihez

A tésztához:
6 tojás fehérje 
150 g cukor
100 g liszt
100 g kókuszreszelék (kávédarálón picit finomra darálva)
1 kk. sütőpor

A krémhez:
6 tojás sárgája
150 g cukor
40 g vaníliás pudingpor
400 ml tej
vanília paszta vagy vanília rúd magjai 

100 g porcukor
200 g vaj vagy margarin

Tetejére:
kókuszreszelék
pirított mandula vagy mogyoró

Elkészítés:
1. A tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
2. A krémhez a tojások sárgájából, cukorból, tejből, pudingporból, vaníliából pudingot főzünk, kihűtjük. Tegyünk a tetejére folpackot, így nem bőrösödik be.
3. A puha vajat/margarint kihabosítjuk a porcukorral majd a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk és simára dolgozzuk a krémet.
4. A kihűlt kókuszos tésztára kenjük a krémet, megszórjuk kókusz reszelékkel. Kis kockákra vágjuk és mindegyik szelet közepébe egy szem pirított mandulát vagy mogyorót nyomunk.


Megjegyzések