Triplán diós ez a diótorta, hiszen a piskóta mellett a krém is diós és rengeteg pirított dió van a tetején is. Egyszerű, de isteni finom torta.
Hozzávalók:
23-24 cm-es tortához
A diós piskótához:
4 tojás
250 gr cukor
csipet só
1 dl olaj
1 dl víz
150 gr pirított, darált dió
100 gr liszt
1 csomag sütőpor
A diós krémhez:
600 ml tej
90 gr vaníliás pudingpor
150 gr cukor
150 gr teavaj
100 gr pirított, darált dió
ízlés szerint rum / rumaroma
A díszítéshez:
12 db fél dió
2 ek. pirított, darált dió
Elkészítés:
1. A piskótát az olajos piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt a liszt egy részét dióval helyettesítjük. Emiatt kissé be fog süllyedni a piskótánk közepe, így kihűlés után 2 részre vágjuk.
2. A tejből, cukorból, pudingporból a szokásos módon pudingot főzünk, szobahőmérsékleten kihűtjük majd hűtőbe tesszük pár órára. Érdemes folpackkal beborítani a puding felületét, így nem bőrösödik be.
3. A teljesen kihűlt, hideg pudingot robotgép üstjébe tesszük és átdolgozzuk majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a hideg vajat kisebb kockákra vágva és jó alaposan kihabosítjuk. Ekkor adhatjuk hozzá a rumot / rumaromát. Végül beleforgatjuk a diót.
4. A tortát karikában betöltjük: alulra kerül egy lap majd a krém kb. fele. Erre jöhet a szebbik piskótalap majd egy újabb adag krém. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, de legalábbis pár órára.
5. Másnap körbekenjük a torta oldalát és a maradék krémmel, pirított dióval illetve fél diókkal díszítjük a tortát.
VálaszTörlésI gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful
clipping path service
background removal service
image masking service
So amazing published. A lot of thanks for such amazing shared. Keep continue sharing. Image Retouching
VálaszTörlésClipping Path
Neck Joint
Background Remove Service
Drop Shadow Helps
Photo Cut Out
Image Editing
Image Manipulation
eCommerce Photo Editing
Clipping Path Tutorial