Diótorta


Triplán diós ez a diótorta, hiszen a piskóta mellett a krém is diós és rengeteg pirított dió van a tetején is. Egyszerű, de isteni finom torta.


Hozzávalók:
23-24 cm-es tortához

A diós piskótához:
4 tojás
250 gr cukor
csipet só
1 dl olaj
1 dl víz
150 gr pirított, darált dió
100 gr liszt
1 csomag sütőpor

A diós krémhez:
600 ml tej
90 gr vaníliás pudingpor
150 gr cukor
150 gr teavaj
100 gr pirított, darált dió
ízlés szerint rum / rumaroma

A díszítéshez:
12 db fél dió
2 ek. pirított, darált dió


Elkészítés:
1. A piskótát az olajos piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt a liszt egy részét dióval helyettesítjük. Emiatt kissé be fog süllyedni a piskótánk közepe, így kihűlés után 2 részre vágjuk.
2. A tejből, cukorból, pudingporból a szokásos módon pudingot főzünk, szobahőmérsékleten kihűtjük majd hűtőbe tesszük pár órára. Érdemes folpackkal beborítani a puding felületét, így nem bőrösödik be. 
3. A teljesen kihűlt, hideg pudingot robotgép üstjébe tesszük és átdolgozzuk majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a hideg vajat kisebb kockákra vágva és jó alaposan kihabosítjuk. Ekkor adhatjuk hozzá a rumot / rumaromát. Végül beleforgatjuk a diót.
4. A tortát karikában betöltjük: alulra kerül egy lap majd a krém kb. fele. Erre jöhet a szebbik piskótalap majd egy újabb adag krém. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, de legalábbis pár órára.
5. Másnap körbekenjük a torta oldalát és a maradék krémmel, pirított dióval illetve fél diókkal díszítjük a tortát.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése