Igazi őszi finomság ez a sütőtökös cheesecake brownie alapon, Halloween-re ezzel a pókhálómintával akár el is készíthető :)
Hozzávalók:
23 cm-es tortaformához:
A browniehoz:
150 gr étcsoki
105 gr vaj
2 tojás
150 gr cukor
90 gr liszt
+1-2 ek. tej
A sajttorta részhez:
250 gr sült sütőtök
250 gr natúr krémsajt
3 tojás
80 gr cukor
1,5 ek. liszt
2 tk. all spice fűszerkeverék ( vagy vegyesen fahéj, szerecsendió, kardamom ill. mézeskalács fűszerkeverékkel is helyettesíthető)
Elkészítés:
1. Egy kapcsos tortaforma oldalát, alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőtököt 200 fokos sütőben puhára sütjük, kikaparjuk a héjából és félretesszük.
2. A browniehoz összeolvasztjuk a csokit a vajjal, kézi habverővel beledolgozzuk egyenként a tojásokat, a cukrot és a lisztet. Kiveszünk belőle 2-3 evőkanányit, amit elkeverünk egy pici tejjel, hogy hígabb legyen. A brownie masszát a forma aljába simítjuk.
3. A sajttorta rész összes hozzávalóját késes aprítóba tesszük és simára dolgozzuk majd óvatosan ráöntjük a sajttortás részre.
4. A maradék, tejjel kissé felhígított brownie masszát habzsákba töltjük és óvatosan pókhálómintát rajzolunk a sajttorta tetejére.
5. Óvatosan 180 fokos sütőbe költöztetjük, a sütő aljába tegyünk egy kis lábas vizet, megelőzendő a sajttorta repedését.Ha már a krémsajtos rész nem remegős, elzárjuk, picit hagyjuk a sütőben kihűlni. Ha teljesen kihűlt, pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése