Sütőtökös brownie falatkák

Sokan kértétek a receptjét, így hozom. Pedig csak a sütőtökös pitéhez sütött tök maradékát szerettem volna felhasználni, így nem is tudom pontosan a mennyiségeket a sütőtökös részhez, de azért igyekszem.


Hozzávalók:
10 db-hoz

A browniehoz:
100 gr étcsoki
70 gr vaj
1 tojás
100 gr cukor
60 gr liszt

A sütőtökos részhez:
( valószínű ennyi nem kell, de inkább picit több mennyiséget adok meg, mint kevesebbet, esetleg ha van több muffinforma, lehet kevesebb brownie tésztát beletenni és több sütőtököst) 

1 csésze sült sütőtök
1/3 csésze barnacukor
1 ek. liszt
csipet só 
2 tk. allspice fűszerkeverék ( vagy mézeskalácsos)
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1/2 csésze habtejszín
pár csepp vanília aroma

Elkészítés:
1. A sütőtököt felszeleteljük és 200 fokos sütőben puhára sütjük, ha kész, kikaparjuk a héjából.
2. A browniehoz a vajat a csokival vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a lisztet. A masszát elosztjuk 10-12 db szilikonos muffinforma aljában.
3. A sütőtökös részhez az összes hozzávalót késes aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük és simára dolgozzuk. Ráöntjük a brownie rétegre. 
4. Előmelegített, 170 fokos sütőben addig sütjük, míg meg nem szilárdul a sütőtökös réteg. Kb. 15 perc. Ha kihűlt, kivesszük a formából.
5. Tetejét még díszíthetjük: pár kocka étcsokit felolvasztunk és műanyag zacskóba töltünk, sarkára pici lyukat vágunk és ezzel díszítjük a muffinokat. 


Megjegyzések