Villámgyorsan elkészülő, isteni finom gesztenyés aprósüteményt hoztam. Szintén cukrász tétel, mostmár csak ezeket készítem a vizsgákig. Ez egy szuper darab!
Hozzávalók:
250 gr cukrozott gesztenyemasszaű
65 gr puha vaj
1 egész tojás
10 gr vaníliás cukor
30 gr liszt
Elkészítés:
1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, a sütőt előmelegítjük 175 fokra, 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A puha gesztenyemasszát a puha vajjal, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük, végül beleforgatjuk a lisztet.
3. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a masszát és macskakörmöket, gömböket, masnikat formázunk a lemezre. 12 perc alatt kisülnek.
4. Rácsra tesszük őket hűlni. Az alsó 1/3 -át még temperált étcsokiba kéne mártani, mi most idáig nem jutottunk el. :)
Tudhatnám hogy meddig tárolható ez a finomság? Kôszi
VálaszTörlés