Sunday, 14 May 2017

Cukor-és gluténmentes mini Fanta-torta


A Fanta-szelet egy klasszikus sütemény, miután megláttam Fitness Junkie Szandránál a fotót, gyorsan elkészítettem az én egészséges verziómban ezt a sütit. Cukor-és gluténmentes, bátran fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
2 db 12 cm átmérőjű tortához:

A piskótához:
2 tojás fehérje ( 70 gr)
10 gr Diawellness negyedannyi édesítő
25 gr holland kakaópor

A túrókrémhez:
250 gr félzsíros tehéntúró
25 gr Diawellness negyedannyi édesítő porrá darálva
2 dl Cocomas kókuszkrém
pár csepp vanília aroma

A narancszseléhez:
200 ml 100%-os narancslé
fél csomag vaníliás pudingpor
fél dl víz
ízlés szerint édesítő

A tetejére:
kókuszreszelék


Elkészítés:
1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, 2 kis tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt és az átszitált kakaóport és homogénné keverjük. Eloszlatjuk a formákban és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után eltávolítjuk a papírt, a piskótát visszatesszük a forma aljába, körben pedig kibéleljük szilikonos sütőpapírral.
3.A krémhez a kókuszkrémet félórára fagyasztóba tesszük majd mintha csak sima tejszínhabot készítenénk, robotgéppel habbá verjük. Nem lesz annyira kemény hab belőle, de nem baj, össze fogja fogni a süteményt.
4. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük az édesítőt, vaníliát és beleforgatjuk a kókusztejszínhabot. Eloszlatjuk a 2 formában a masszát és hűtőbe tesszük őket. 
5. A pudingport a vízzel simára keverjük. A narancslét egy kis lábasban felforraljuk ( kevés édesítőt adhatunk hozzá ízlés szerint) majd a pudingporral besűrítjük. A túrókrém tetején elegyengetjük a zselét, megszórjuk kókuszreszelékkel és egy éjszakára hűtőbe tesszük a süteményt.
6. Másnap lecsatoljuk a formát, lehúzzuk a papírt és tálaljuk a minitortákat.


1 comment:

  1. Szia,
    Szuper otletes receptjeid vannak.... Imadom oket.

    Ha van kedved nezzel be hozzam :
    https://csillagbook.blogspot.ro

    Jo fozocskezest!

    ReplyDelete