Mostanában sok csokitortát készítek és általában variálom a krémet. Ez most kifejezetten ízlik még nekem is,pedig nem vagyok egy nagy csokiimádó. Az eperszezonban pedig kötelező a tetejét friss eperszemekkel díszíteni.
Hozzávalók:
23 cm-es tortához:
A piskótához:
4 tojás
csipet só
22 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
2 tk. sütőpor
25 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl víz
A krémhez:
2 dl habtejszyín ( 30%-os)
250 gr mascarpone
2 ek. porcukor
100 gr étcsoki
1 ek. holland kakaópor
A díszítéshez:
friss eper
Elkészítés:
1. A piskótát az itt leírtak alapján elkészítjük, kihűlés után 3 részre vágjuk.
2. A krémhez a habtejszínt elkezdjük habbá verni. Mikor már kezd egy kissé masszív állaga lenni, hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot és tovább verjük. Végül beleszitáljuk a kakaóport és belecsurgatjuk a felolvasztott, kissé langyosra hűtött étcsokit. Ezekkel is simára keverjük.
3. A piskótát betöltjük a krémmel, az oldalára és a tetjére is hagyjunk krémet. Friss eperszemekkel díszítjük, pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése