Ezt a 2 féle egészséges, hozzáadott cukortól mentes falatkákat az edzőterembe vittem ma be, hogy az edzés után feltöltsük glikogén raktárainkat :)
Diós-mézeskalács bonbon
Hozzávalók:
200 gr cukormentes zablisztes mézeskalács ( recept ide kattintva)
150 gr pirított, darált dió
1 kis üveg ( kb. 200 gr) cukormentes baracklekvár ( én most őszibarackot használtam, sárgabarackkal még finomabb)
A bevonáshoz:
100 gr étcsoki
1-2 ek. olvasztott kókuszzsír
Elkészítés:
1. A mézeskalácsot és a diót késes aprítógépben finomra daráljuk.
2. Összedolgozzuk annyi lekvárral, hogy ragadós, de formázható masszát kapjunk.
3. Kis golyókat ( 30 gr-os) formázunk a masszából és félórára fagyasztóba tesszük őket.
4. A bevonáshoz az étcsokit a kókuszzsírral vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk és simára keverjük.
5. A csokiban megmártott golyókat lecsepegtetjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, míg megköt rajtuk a csoki. Felhasználásig érdemes hűtőben tárolni.
Cukormentes Bounty-bonbon
Hozzávalók:
2 csésze kókuszreszelék
3 ek. méz
3 ek. olvasztott kókuszzsír
A bevonáshoz:
100 gr étcsoki
1-2 ek. olvasztott kókuszzsír
kókusz chips a díszítéshez
Elkészítés:
1. A kókuszreszeléket késes aprítóban apróra daráljuk pár másodperc alatt. Hozzádolgozzuk az olvasztott kókuszzsírt és a mézet.
2. Félórára hűtőbe tesszük,míg kicsit megköt a massza.
3. Szaloncukor formájúra formázzuk őket és a vízgőz felett felolvasztott kókuszzsírral elkevert csokiban megmártjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, kókusz chips-szel díszíthetjük,mielőtt a csoki megkötne rajta.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése