Csokikrémes sütőtöktorta

Itt a sütőtökszezon, ennek jegyében készítettem ma ezt az egészséges hozzávalókból álló sütőtöktortát. Zárójelben jelzem majd, hogy a hozzávalókat mire lehet cserélni :)


Hozzávalók:
16 cm-es tortához

20 dkg sütőtökpüré
2 tojás 
25 gr Diawellness 1:4 édesítő ( vagy 10 dkg cukor)
50 gr kókuszzsír ( vagy vaj)
2 tk. sütőpor
1 tk. mézeskalács-fűszerkeverék ( vagy fahéj/szerecsendió/gyömbér/kardamom/szegfűszeg)
150 gr zabpehelyliszt ( vagy sima liszt)

Krémhez:
100 gr étcsoki
50 gr kókuszzsír ( vagy vaj)
50 gr sűrű kókusztej ( vagy tejszín)
60 gr mascarpone

Elkészítés:
1. A sütőtököt felszeleteljük és 180-200 fokon félóra alatt megsütjük. Kikaparjuk a magjait és félretesszük a pürét.
2. A tojásokat az édesítővel kihabosítjuk, hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a sütőtökpürét és a   sütőporral elkevert zabpehelylisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 35 perc alatt készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Kihűtjük, félbevágjuk.
3. A krémhez az étcsokit a kókuszzsírral összeolvasztjuk, belekeverjük a kókusztejet és a mascarponét, simára keverjük és kihűtjük. Kihűlés után robotgéppel kicsit kihabosítjuk. A krém felét a lapok közé töltjük,másik felét a torta tetejére. Narancshéjjal, kakaóporral díszítjük. 
A maradék sütőtökből készíthetünk egy finom mézes-mandulás sütőtökös smoothiet. 


Megjegyzések