Nagy favorit lett ez a Nutellás csokikrém. Nutella-és csokirajongóknak kötelező. Jucika baratnőm esküvőjére fejlesztettem ki, ezzel a mogyorótortával futott, de egy pihe-puha piskótába betöltve is isteni finom. :)
Hozzávalók:
16 cm-es tortához
Piskótához:
5 tojás
100 gr liszt
100 gr cukor
Krémhez:
200 gr habtejszín
100 gr étcsoki
6 ek. Nutella
200 gr mascarpone
Elkészítés:
1. Az 5 tojásból piskótát sütünk,miután kihűlt, 3 lapba vágjuk.
2. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk ( de nem forraljuk) és a kockákra tört étcsokira öntjük. Hozzáadjuk a Nutellát is és kézi habverővel simára dolgozzuk majd robotgéppel beledolgozzuk a mascarponét is és felhasználásig hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárduljon.
3. A tortát a krémmel betöltjük, oldalát és tetejét is és krémrózsákkal díszítjük.
Nagyon szép és igen finom lehetett! A krémet kicsit megvariálva hétvégén lehet hogy kipróbálom!
VálaszTörlésKoszonom Eva,nekunk nagyon izlett,szerintem Nektek is fog ;)
Törlés