Imádom a mousse tortákat, az elmúlt években nagy slágerré váltak nálam, volt már banános-brownies,
Most egészségesebbre vettem a figurát és teljesen liszt-és cukormentes verzióban készítettem egy minitortát. Isteni lett. Akár reggelire, uzsonnára, akár desszertként,mindenhogy megállja a helyét.
Hozzávalók:
1 db 12 cm-es minitortához
A csokis aljhoz:
30 gr finomszemű zabpehely
csipet só
1,5 dl víz
2 ek. cukrozatlan holland kakaópor
folyékony édesítő
A málnás részhez:
150 gr fagyasztott málna
1 dl habtejszín
2 ek. natúr joghurt
1 csomag Expressz Zselatin Fix
folyékony édesítő
Elkészítés:
1. Először is egy jó sűrű kakaós zabkását készítünk: a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és kislángon kevergetve addig főzzük,míg jó sűrű puding-állaga nem lesz. Kapcsos mini tortaformába öntjük a kész zabkását és félretesszük hűlni.
2. A fagyasztott málnát közepes lángon egy lábasban felfőzzük, kicsit forraljuk el a levét. Én ezúttal nem passzíroztam át, magokkal együtt ment a krémbe.
3. A tejszínt elkezdjük habbá verni, beleszórjuk a zselatin fixet és addig verjük,míg kemény hab nem lesz. Eztán kézi habverővel hozzáadjuk a joghurtot, a málnát és ízlés szerint édesítjük. A langyosra hűlt málnamousset a zabkása alapra öntjük. Ha kihűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük. Málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése