Csupa egészséges hozzávaló, bátran eszegethetjük ezeket a ropogós sajtos tallérokat. Sajnos még az este elfogyott, így a reggeli fotózás terve kudarcba fulladt. A tetejére szórjunk valami karakteres ízű sajtot, pl. füstölt sajtot, cheddar sajtot, parmezánt, hogy igazán ütős legyen :)
Hozzávalók:
20 db tallérhoz
125 gr sovány tehéntúró
125 gr zabpehelyliszt
80 gr kókuszzsír
1 tojás
fél tk. só
egy csipet szódabikarbóna
Tetejére:
1 tojás
10 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
1. A túrót villával kicsit törjük át, a kókuszzsírt pedig kicsit melegítsük fel mikróban. Nem kell, hogy folyékony legyen, csak hogy könnyebb legyen belegyúrni a tésztába.
2. A hozzávalókat gyúrjuk alaposan össze. Nem kell pihentetni, azonnal nyújthatjuk 3-4 mm vastagra lisztezett munkalapon, szaggassunk köröket, tegyük őket sütőpapíros tepsire.
3. Felvert tojással kenjük meg a tallérokat, reszelt sajttal szórjuk meg és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük őket ropogósra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése