Málnás tejcsokitorta

Egyik kedvenc tortánkat, a limekrémes tejcsokitortát alakítottam most át kissé. Hát azt kell mondjam, ütős. A torta sem fehér lisztet, sem fehér cukrot nem tartalmaz, diétásnak mégsem nevezném.Viszont annyira, de annyira finom, hogy abbahagyhatatlan. Nem túl édes, a tetejére halmozott málna pedig csak javít az élvezeti értékén.
A szépséges tányért Jucika barátnőmnek köszönöm :)


Hozzávalók:
18 cm-es formához

80 gr tejcsoki
75 gr vaj / margarin
3 tojás
55 gr nádcukor
50 gr pirított, darált dió
2 ek. holland kakaópor

Tetejére:
málna


Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük. Liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a formát.
2. A csokit és a vajat/ margarint mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokis cuccot majd beleforgatjuk a darált diót és a kakaóport.
4. A simára kevert masszát a formába öntjük és 30 percig sütjük. A kihűlt tortára málnát halmozunk és már tálaljuk is. 



Megjegyzések