Volt nekünk egy kedvenc csirkemellünk Zével még Angliában. Paprikás lisztbe voltak forgatva a vékony csíkokra vágott csirkemellek és úgy voltak kisütve. Most ennek egy barátságosabb verziója készült, liszt helyett zabpehellyel és a gratin burgonyát ( ami amúgy isteni) egy egészséges, vidám salátára cserélve.
Hozzávalók:
2 adaghoz
35 dkg csirkemellfilé
só, bors, pirospaprika
zabpehely ( kb. fél bögre)
a sütéshez zsiradék
A salátához:
kb. 15 dkg római saláta
1 alma
trappista sajt
2 dl joghurt
só, bors
Elkészítés:
1. Mennyiségeket nem tudok sajnos adni, csak úgy saccra. Szóval megtisztítjuk a csirkemellfilét, vékony csíkokra / kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A zabpelyhet kávédarálón teljesen finomra daráljuk, hozzáadunk kb. fél ek. pirospaprikát, elkeverjük.
3. Ebben forgatjuk meg a csirkemellcsíkokat és kevés zsiradékon ( igény szerint bármi lehet: olívaolaj, zsír, vaj, stb.) pár perc alatt,időnként forgatva átsütjük. Közepes-nagy lángon süssük, így lesz egy kis kérge, ám belül puha, omlós marad a csirke, a gyors sütésnek és a kéregnek köszönhetően nem fog kiszáradni. Zé szakszavaival élve ez az ún. " éttermes csirke",mert szerinte az éttermekben adnak ilyen finom, omlós, puha husit.:)
4. A salátához egy tálban a joghurtot ízesítjük némi sóval, borssal, beleszórjuk a felaprított római salátát, belekockázunk egy almát héjával együtt ( hiszen értékes rostanyagok, vitaminok vannak a héjban is) és némi sajtot is. Összeforgatjuk és már tálaljuk is a frissen kisütött húshoz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése