Hihetetlen népszerűségnek örvend a hagymás rozskenyér, nem egyszer készült már, általában a brokkolis frittata mellé esszük. Múlt héten, mikor Viki barátnőmék jöttek vendégségbe, is ez volt a menü. Azt hiszem ízlett nekik.:)
Most csak egy féladagot gyúrtam be és még hagymát aprítani is lusta voltam, így aszalt paradicsommal készült. Kenyér helyett ezúttal kicsi bucikat formáztam belőle, így hamarabb készen is lett. Isteni finom, akár egy egyszerű omlett, frittata mellé, vagy csak egy finom szendvicshez.
Hozzávalók:
6 db bucihoz
17 dkg fehér kenyérliszt ( BL 80)
10 dkg világos rozsliszt
2,5 dkg zabkorpa
1,5 dkg friss élesztő
1 kk. cukor
fél dl tej
1-1,5 dl langyos víz
1 tk. só
2 tk. szárított bazsalikom
6-7 szem aszalt paradicsom
Megjegyzés: én a Lidl-ben kapható, olívaolajban úszó aszalt paradicsomot használom, az ide tökéletes lesz,mert 1-2 ek. olajat is hozzá kell adnunk.
Elkészítés:
1. Egy tálba szitáljuk a liszteket, a zabpelyhet, hozzáadjuk a sót, a bazsalikomot.
2. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
3. Az élesztős tejet és az apróra vágott aszalt paradicsomot is hozzáadjuk a lisztekhez ( 1-2 ek.olajjal együtt), és annyi langyos vizet adagolunk hozzá, hogy nem ragacsos masszát kapjunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 6 részre osztjuk, a részeket bucikká formáljuk, kicsit ellapítjuk őket és mehetnek a sütőpapíros tepsire.
5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ne felejtsük el a lábas vizet betenni a tepsi alá, az extra gőzös sütőben extra puhák lesznek a bucik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése