Kókuszos-erdeigyümölcsös porridge


Tudom, sokan szeretjük a zabkását reggelire.Most egy végtelenül egyszerű, de nagyon finom verziót hoztam. Használjuk bátran a fagyasztott gyümölcsöket télen, a Lidl-ben elfogadható áron vannak.Én az utóbbi időben az erdeigyümölcsre kattantam rá, készült erdeigyümölcsös sajttorta és erdeigyümölcsös joghurt mousse torta is. 
Íme az egyszerű, de nagyszerű reggeli.


Hozzávalók:
1 főre

3 ek. finomszemű zabpehely
1 ek. kókuszreszelék
kb. 2,5 dl tej
folyékony édesítő ízlés szerint
1 marék fagyasztott erdei gyümölcs


Elkészítés:
1. Az erdei gyümölcsöt kiolvasztjuk.
2. Egy kis lábasban elkeverjük a zabpelyhet, kókuszreszeléket,ízlés szerint édesítjük és felöntjük a tejjel. Közepes lángon folyamatosan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
Célszerű kevesebb tejjel indítani és ha túl sűrűnek találjuk, hígítani. Van aki tejbegríz-sűrűségűen szereti, van akinek inkább a pudingos-állag jön be. Én utóbbit preferálom, ezt csomagolni is könnyebb.
3. Az elkészült zabkása tetejére halmozzuk a gyümölcsöt levével együtt, megszórjuk még pici kókuszreszelékkel.



Megjegyzések

  1. Hű ez nagyon jól néz ki. Még sosem ettem zabkását, de holnap reggel kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huuu kivancsian varom,hogy izlik :) en mar fuggo vagyok,az egyik legegeszsegesebb es legolcsobb,leggyorsabb reggeli,raadasul milliofelekepp varialhato :) majd ird meg,hogy szerelembe estetek-e :)
      udv: Szofi

      Törlés
    2. Huuu kivancsian varom,hogy izlik :) en mar fuggo vagyok,az egyik legegeszsegesebb es legolcsobb,leggyorsabb reggeli,raadasul milliofelekepp varialhato :) majd ird meg,hogy szerelembe estetek-e :)
      udv: Szofi

      Törlés
    3. Kipróbáltam, kicsit aszerint variálva, hogy mi volt otthon és tényleg jó dolog ez a zabkása :) Rendszeresítem, köszönet az ötletért.

      Törlés
    4. Orulok neki,hogy izlett,bizony jo dolog :) tovabbi kellemes kiserletezest az izekkel :)

      Törlés

Megjegyzés küldése