Banános-zabpelyhes palacsinta

Sok palacsinta recept szerepel már a blogon, de ilyen még nem. Most, hogy egy kicsit egészségebb vizekre eveztünk az urammal, gondoltam, kipróbálok egy kicsit egészségesebb alapanyagokból álló verziót. A hozzávalók beszerzéséhez nem kell a sarki kisboltnál tovább menni, azt hiszem, ezek valójában minden háziasszony konyhájában ott lapulnak,még az ínségesebb időkben is.
A tészta villámgyorsan kikeverhető, aztán pici pihentetés és már sülhetnek is a finom kis palacsinták. Fogyaszthatjuk őket mézzel / juharsziruppal/joghurttal lelocsolva, friss gyümölcsökkel, vajjal, lekvárral,rengeteg a lehetőség. Az eredeti receptet itt találtam. Célszerű beszerezni egy több darabból álló kanalas/poharas mércét, ennek segítségével villámgyorsan kimérhetjük a hozzávalókat.
A végeredmény isteni lett, Z azt mondta, őt a császármorzsára emlékezteti kicsit, amit pedig imád-úgyhogy ezzel is nyertem :)


Hozzávalók:
kb. 20 palacsintához
1 csésze sima liszt
1 csésze zabpehely ( finomszemű)
1/4 csésze cukor
1,5 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. őrölt fahéj
3/4 csésze joghurt 
3/4 csésze tej
2 tojás
2 banán
vanília esszencia
1/4 csésze olvasztott vaj
mazsola ( opcionális)

Elkészítés:
1. Az első 6 ( száraz) hozzávalót egy tálban elkeverjük.
2. Az összes többi hozzávalót turmixgépbe vagy késes aprítóba dobjuk és pürésítjük. Ezek híján kézi habverővel is megoldható a történet.
3. A száraz és nedves anyagokat összevegyítjük és kicsit állni hagyjuk.Nem sokáig, úgy 10-15 percig, amíg a zabpehely kicsit megszívja magát és picit sűrűsödik a tészta. Akár előző este is összeállíthatjuk, éjszakára hűtőbe tesszük és reggelire sütjük ki frissen a családnak.
4. Felforrósított palacsintasütőre cseppentünk pár csepp olajat és a masszából kb. 1/3 csészényit a palacsintasütőbe öntünk. Ha már buborékos a teteje és aranybarna az alja, megfordítjuk és a másik felét is sütjük 1-2 percig.




Megjegyzések

  1. Ez aztán nagyon jól hangzik és finomnak is tűnik, viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése