Szezámmagos minikiflik

Nem tudom megunni a kelt tésztát. Ezt a sörkiflit is  már egyszer elkészítettem, de most változtattam a recepten kicsit, így is szuper lett. Sose felejtsük el a lábas vizet betenni a sütőbe a tepsi alá, így még gőzösebb helyet biztosítunk a kelt tésztának, ettől finom puha lesz a tészta. Sok-sok édes és sós kelt tészta receptet találtok ide kattintva. Merem állítani, hogy a legtutibb csipegetnivaló ezek a kis kiflik sörök, de akár borok mellé is. :)


Hozzávalók:
32 kicsi kiflihez

25 dkg liszt
fél ek. só
0,75 dl olaj
1,5 dl langyos tej
1 kk. cukor
2,5 dkg friss élesztő

Tetejére:
1 felvert tojás
szezámmag


Elkészítés:
1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt. Simára dagasztjuk és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát kettévesszük, a tésztadarabot kör alakúra nyújtjuk ( jó vékonyra) és 16 cikkre vágjuk egy pizzavágó vagy éles kés segítségével. Az egyes cikkeket még kicsit ellapogatjuk vagy nyújtófával még picit vékonyítunk rajtuk és a szélesebb felüknél kezdve feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket úgy, hogy a végeik alulra kerüljenek, így kelés/ sülés közben nem fognak szétnyílni.
3. Felvert tojással megkenjük a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal és mehetnek a forró,  200 fokra előmelegített sütőbe, aminek az aljába odatettük a lábas vizet. 20 perc alatt szép pirosra sülnek.
A tészta másik felével hasonlóképp járunk el, így 36 kis egyfalatos kiflink lesz, úgyhogy érdemes duplázni az adagot, legalább!

Megjegyzések

  1. De csodásan szépek lettek. Viszem is a receptjét, ez meg kell sütnöm hamarosan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonon szepen Nea! El ne felejtsd duplazni/triplazni az adagot :)

      Törlés
  2. Nagyon szépek lettek! Megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  3. Szerinted bele lehet csempészmi egy kis db virslit?

    VálaszTörlés
  4. Tölteni lehet egy kis sajttal, virslivel?

    VálaszTörlés
  5. Megállás nélkül ezt kell sütnöm, a kisfiam kedvence lett, úgy hívja: "kiskifli" :) Épp most is készül egy adag :D Frissen a legfinomabb. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Krisztina, koszonom a visszajelzest, nagyon orulok, hogy sikere van! :) Udv: Szofika

      Törlés

Megjegyzés küldése