Meggyes-kókuszos minimuffin

A muffin még mindig az egyik kedvencem. Számos pozitív tulajdonságát már ecseteltem milliószor, így most nem is teszem meg újra, jöjjön a recept.


Hozzávalók:
24 mini vagy 12 normál méretű muffinhoz

130 gr liszt
40 gr kókuszreszelék
1/2 tk. szódabikarbóna
csipet só
100 gr cukor
1 tojás
55 gr (!!) étolaj
1 kis pohár ( 125 gr) natúr/görög joghurt
1 marék friss meggy, kimagozva


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinsütőt kibéleljük kapszlikkal.
2. Egy tálban elkeverjük a száraz anyagokat: lisztet, kókuszreszeléket, cukrot, sót, szódabikarbónát.
3. Egy másik tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást az olajjal, joghurttal. Hozzáadjuk a száraz anyagokat és lazán összeforgatjuk.
4. Végül mehet hozzá a kimagozott meggy.
5. A kapszlikba adagoljuk a masszát és kb. 20 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzések