Búcsú Angliától-pár gondolat

Sokan tudjátok, akik a FB-on követtek, hogy 2 hét múlva Z és én összepakolunk és végleg elhagyjuk Angliát. 4,5 éve, 2009. októberében érkeztünk ide. 
Vegyes érzések kavarognak most bennem. Nagyon-nagyon várom, hogy hazatérjünk, hiszen egy új élet kezdődik, új lakás, új munka ( ha lesz), új kalandok. Otthon lesz a család, az a néhány barát, akik a hosszú évek alatt kitartottak, Magyarország.

Ugyanakkor a búcsú is picit nehéz, hisz 4,5 év alatt itt volt az otthonunk. 4 különböző lakásban, 2 különböző városban laktunk. Itt született meg a blog és itt teremtettük meg annak a feltételeit, hogy most haza tudjunk menni és új életet kezdjünk. Az angoltudásomat soha sehol nem fogom már szégyellni és nem kell a Top Gear-re sem feliratot kapcsolni már jóideje. Ezekért a dolgokért örökre hálásak leszünk Angliának.4,5 év alatt az utolsó pár hónapban sikerült egy remek Barátra is szert tennem, aminek nagyon örülök, de sajnálom, hogy máris el kell válnunk Esztikével.:)

Hiányozni fog sok minden  és mindenki: a Jucika barátnőm, a fodrász Mariannom,  pár kedves exkolléga, a lemon curd, a 30 p-s szuper táblacsokik a Sainsburys-ből, a Primark, a charity shopok, a cupcake-ek, a mangó meg az avokádó, az ingyen kaja az étterremben,   az, hogy gond nélkül megengedhettünk magunknak olyan dolgokat ( ételeket, étteremben kajálást hetente, külföldre utazást 3 havonta), amikre előtte még nem volt és valószínű, ha hazamegyünk, ilyen formában már nem is lesz lehetőség. Sokan ezt irigylik a kint élő magyaroktól. Hogy mindenre futja, kocsira, kajára, sportra, utazásra, vásárlásra, márkás ruhákra, rendelgetni az Amazonról, félévente cserélgetni a telefont a legújabb modellre ( ami nem kerül pénzbe, a hűséigidő után jár), de most jöjjön, ami nem fog hiányozni.

Nem fog hiányozni a napi 3 óra utazás tömegközlekedéssel a munkahelyre, a 300.000 forintos lakbér egy 1 szobás lakásra, nem fognak hiányozni az itteni ünnepek: a Karácsony, amikor 4 éven keresztül telefonon kívánsz kellemes Karácsonyt a Szüleidnek, nem fog hiányozni az, hogy minden hétvégén dolgozni kell, hogy hajnali 1-2kor érek haza a munkából vagy épp 5-kor kelek, hogy 6-ra beérjek. Nem fog hiányozni a sok rendetlen kölök, akik után félóráig kellett súrolni és fertőtleníteni az étteremben. Nem fog hiányozni az osztályon aluli egészségügy, a bürokrácia, az ügyintézés.

Egyenlőre ennyi, köszönjük Anglia, de mi most továbblépünk. Never say never, szóval ki tudja, lehet még visszatérünk. Látogatni, vásárolni, nosztalgiázni biztosan.
És most beszéljenek helyettem a képek az elmúlt évekből.:)


Kori Z-vel


Harry Potter helyszín



Hasonmás :)


Anyuval :)


Londoni tél


Oxford Street Karácsony előtt


Harry Potter 7 bemutató


Jegyem az Olimpiára :)


Brighton tengerpart


Londoni tél 2.


OLIMPIA 2012


Indul a műszak, reggel 6-kor!





Egy laza 50 órás munkahét


Olimpia


Csak a bicaj :)


Kis konyhám


Cupcake túra


Jucikámmal


Esztikémmel


Kedvenc helyem Londonban

Megjegyzések

  1. Jajj, de szép volt... Kicsit üveges lett a szemem, de tartottam magam! :(

    VálaszTörlés
  2. Jo volt elolvasni. Kivanok Nektek , minden szepet es jot, az "uj" eletkezdethez!! Remelem egyszer osszefutunk, ha Budapesten jarsz.:)))puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva, mostmár nagyobb rá az esély :D Puszi!

      Törlés
  3. Mindenütt jó , de legjobb otthon! Kívánok sok szerencsét az itthoni újrakezdésetekhez!:)

    VálaszTörlés
  4. Váljon valóra minden álmod , én csak ezt kívánom. Hogy itt vagy Mo-gon majd az idő megmondja.Viszont vidd magaddal az angolok jókedvét, mosolygósságát is!

    VálaszTörlés
  5. Boldog "újrakezdést" idehaza :)))

    VálaszTörlés
  6. Én önző módon nagyon boldog vagyok, de a kettősséget is átérzem, pont ilyen érzések kavarogtak bennem is anno.Mondjuk a Primark a mai napig hiányzik,de végre visszakapom a testvéremet, és ez felbecsülhetetlen <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Mohikám, újra indul a kalandokban gazdag pályafutásunk :))

      Törlés
  7. Én ma arra gondoltam, hogy meglepem Krisztiánt egy Brownie-val mire hazajön. Hol máshol keresném a receptet, mint itt. Erre mit találok. Könnybe lábadt a szemem! De személy szerint a legboldogabb vagyok, hogy végre itthon lesztek, velünk! Csók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága drága Barátnőm, sok a bepótolnivalónk az biztos!!!!!! Csóók!

      Törlés

Megjegyzés küldése