Igazán nem is tudtam, milyen nevet adjak neki...Reggel megláttam Katuci nizzai salátáját, és mivel mostanában imádom a tonhalat, el is döntöttem, hogy ma tonhalas-tojásos saláta lesz az ebédem. Eredetileg tettem bele egy kis szardellát is, de nem igazán ízlett, így azt kivettem belőle ( tudom gáz, de még sosem ettem és valami irdatlan sós).Nélküle viszont igazán remek ebéd kerekedett belőle.
Hozzávalók:
1 marék salátalevél
5 szem lucullus paradicsom
6-7 szem magozott, zöld olívabogyó
5-6 articsóka
fél doboz ( 80 gr ) tonhalkonzerv
kb. 3 dkg mozzarella sajt
2 főtt tojás
1/2 citrom
Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, négybe vágjuk őket.
2. A salátaleveleket kissé összetépkedjük és a tányér közepére halmozzuk.
3. Mehet rá a félbevágott paradicsom, az olívabogyó, az articsóka, a lecsepegtetett tonhalkonzerv. ( Olyat válasszunk, ami sós vízben van, nem olajos lében.)
Nagyon szeretem; a legfinomabbat Párizsban egy kis bistroban ettem - szerintem a Tiéd is megállná ott a helyét :)
VálaszTörlésÓóó, de aranyos vagy, köszönöm :)
Törlés