Kókuszos túrógolyó eperrel / Strawberry-coconut cottage cheese ball

Azóta népszerű a kókuszos túrógolyó, hogy először kipróbáltam. Mogyoróval, mandulával a közepén a Raffaello-fíling erősödik. Most viszont megláttam, hogy Orsi továbbfejlesztette és epret nyomott a közepébe és hát kellett nekem is, azonnal. Isteni. Friss, finom, édes eperrel. Jajj de nagyon jó.



Hozzávalók:
kb. 20 golyóhoz

25-27 dkg félzsíros tehéntúró
12 dkg porcukor
1 tk. vanília esszencia
10-12 dkg kókuszreszelék
5-6 szem eper

A hempergetéshez:
kókuszreszelék


Elkészítés:
1. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát és annyi kókuszreszeléket, hogy formázható legyen a massza. Nem baj ha kicsit lágy, mert a kókuszreszelék beszívja majd a túró nedvességtartalmát, és meg fog keményedni.
2. Golyókat formálunk, a közepükbe 1-1 kis kocka epret nyomunk és kókuszreszelékbe hempergetjük.
3. Pár órára hűtőbe tesszük, akkor lesz az igazi. 

In English:
Ingredients:
makes 20 balls

250-270g half-fat cottage cheese
120g icing sugar
1 tsp vanilla essence
100-120g desiccated coconut
5-6 strawberries

For coating:
desiccated coconut


Method:
1. Cut the strawberries into small cubes.
2. Mash the cottage cheese with a fork, add icing sugar, vanilla and coconut. You should get a soft but pliable paste. Don't worry if it seems too soft, the coconut will absorb the excess from cottage cheese and the balls will harden in the fridge.
3. Shape them into balls and  put a small piece of strawberries in the middle of each ball, roll them in desiccated coconut.
4. Put in the fridge for a few hours.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése