A néhány nappal ezelőtti karibi smoothie ihlette a mai itókát.
A Pina colada smoothie-k általában kókusztejjel készülnek, én ezt most lecseréltem kókuszvíz és görög joghurt keverékére, így nem annyira átütő a kókusz íze. A banántól krémes az állaga, illetve a fagyasztott ananásztól is. Fagyasztott gyümölcsből sokkal jobb állagú smoothie-t tudunk készíteni.
Érdemes ezekből is betárazni-főleg nyáron, amikor jön a gyümi-szezon, fagyasszunk le amennyit csak tudunk, mert a télen kapható gyümölcsök íze nem vetekszik a frissével.
Ez most egy dupla adag,mert ma reggel a kolleganőmnek is vittem 1 pohárral a munkába-megfertőztem Őt is a smoothie lázzal :)
Hozzávalók:
2 pohárhoz ( kb. 6 dl)
200 gr fagyasztott ananász
1 banán
2 ek. kókuszreszelék
200 ml kókuszvíz
175 gr natúr, zsírszegény görög joghurt
Elkészítés:
1. Turmixgépbe tesszük a fagyasztott ananászt, a banánt, a kókuszreszeléket és a kókuszvizet. Mikor nagyjából eldolgozta a gép a fagyasztott gyümölcsöt, hozzáadjuk a joghurtot is és krémesre kevertetjük a géppel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése